search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare på Sanda särskola

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSanda Utbildningscentrum
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-01-07 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-12-09
Referensnr18-61-0129
Publicerad2018-11-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Sanda Utbildningscentrum
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-01-07 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-12-09
Referensnr
18-61-0129
Publicerad
2018-11-06

Vill du bli vår nya förstelärare på Sanda särskola och vara en del av en engagerad och professionell personalstyrka som med glädje antar de utmaningar det innebär att verka i en framgångsrik skola?

Vilka är vi?
Sanda Utbildningscentrum i Huskvarna består av fyra olika skolformer; Sandagymnasiet, Sanda Gymnasiesärskola, Sanda Grundsärskola och Sanda Idrottshögstadium. Sanda Idrottscentrum är också en del av verksamheten där idrottsutbildning bedrivs på skoltid som en del av gymnasieutbildningen. På Sanda Utbildningscentrum går det cirka 1400 elever och vi är ungefär 200 anställda där våra gemensamma ledord är Glädje, Engagemang, Trygghet, Utmaning och Professionalism. 

Vad gör vi?
Sanda särskola erbjuder modern utbildning där elever utvecklas utifrån sina unika förutsättningar för att få de bästa förberedelserna inför framtiden. Vi arbetar för att ge våra elever en stimulerande skolgång och fritid, med utgångspunkt från deras individuella förutsättningar där vi tillsammans utvecklar hela individen för att nå deras mål.

Arbetsuppgifter:
Försteläraren ska i första hand undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen. I försteläraruppdraget ingår det att tillsammans med rektor ta ansvar för det systematiska kvalitetsarbetet. Ditt försteläraruppdrag förtydligas varje läsår i en uppdragsbeskrivning som utgår från skolans prioriterade områden. Fokus ligger på det kollegiala lärandet som förstelärarna har som ansvar att bidra till.

Kompetenskrav:
Kraven för att kunna utses till förstelärare är att du:

- är legitimerad lärare (det är meriterande om du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa på särskola)
- genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom  ramen för en eller flera anställningar som  lärare i skolväsendet
- har visat en särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat
- har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen, och även i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör till undervisningen.

Rekryteringsprocessen:
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper inom IKT (informations- och kommunikationsteknik) och akademiska meriter.

Förutom det personliga brevet ska ansökan också innehålla:
- CV
- Lärarlegitimation
- Examensbevis
- Studieintyg (Ladok)
- Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller för ej meriterade förstelärare)

Övrigt:
Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå en meritering till förstelärare. Mer information och de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare finns på vår hemsida www.jonkoping.se, sök förstelärare.

Vid frågor kontakta:
Lena Cervin, Rektor – 036-107688, lena.cervin@jonkoping.se
Åsa Grahn, Biträdande rektor - 036-106291, asa.grahn@jonkoping.se
Maria Sparf, utvecklingsstrateg, 036-102423, maria.sparf@jonkoping.se   

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.