search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personlig assistent till Man med komplex sammansättning av funktionshinder

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning*100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-12-10
Referensnr18-70-0184
Publicerad2018-11-12
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
*100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-12-10
Referensnr
18-70-0184
Publicerad
2018-11-12

Som personlig assistent stödjer du medborgaren i de delar av livet som han eller hon har svårt att genomföra på egen hand och målet är att personen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar alltid utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt.

Vad innebär arbetet?
Vi söker nu en medarbetare till en ung man med en komplex sammansättning av funktionshinder däribland autism. Medborgaren är bosatt i Bankeryd och bor i samma hushåll som sin familj.

Som assistent arbetar du utefter genomförandeplanen där det främsta målet är att göra medborgarens tillvaro och vardag mer meningsfull genom aktiviteter och inkludering i vardagliga moment. I detta ärende är motorisk- och psykisk stimulans två centrala delar. Du arbetar aktivt med stöttning för att uppnå målen. Vidare arbetar du främst i hemmiljön med personens egna resurser och behov som utgångspunkt och följer med på aktiviteter som daglig verksamhet.  

Arbetet utgös till största del av personlig omvårdnad som hygien, sondmatning, trakeostomi och medicinering. I arbetet ingår även stöttning i kommunikation då medborgaren saknar muntlig kommunikation. Assistansen utförs med dubbelbemanning på dagtid och enkelbemanning under natten. Arbetet inkluderar även kontakt med anhöriga, kollegor och personal på daglig verksamhet. Som anställd hos oss kommer du att tillhöra en arbetsgrupp bestående av sex till åtta medarbetare. Du kommer också att delta på arbetsplatskonferenser som är en viktig plattform för att säkerställa en kvalitativ verksamhet och en god arbetsmiljö. I din roll ingår dessutom tidsregistrering i TES och dokumentation.

Vem söker vi?
Du som söker ska vara utbildad undersköterska och det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenheter från vård- och omsorg, särskilt inom områdena autism, epilepsi samt trakoestomi. Personlig mognad är något som vi värderar högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför. Du som söker har en god samarbetsförmåga då mycket av arbetet utförs i grupp. Arbetet kräver också att du är flexibel då förutsättningar kan ändra sig. Vi ser också att du är en stabil person som kan behålla lugnet och kontrollen i stressade situationer. Utöver detta har du ett empatiskt förhållningssätt och värderar lojalitet. Slutligen har du ett genuint intresse för människor och service. Du bör behärska svenska i tal och skrift då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga samt dokumentation etc.

Vad erbjuder vi?

  • En trygg anställning
  • Flexibelt och varierande arbete
  • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
  • Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
  • Möjlighet till kompetensutveckling. I kombination med arbetet kan du utbilda dig till Personlig assistent eller undersköterska på distans. Läs mer och sök utbildningen här: ASSISTENTUTBILDNING – DISTANS

Övrigt
Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg. *Denna tjänst avser 73%, men ange ändå önskad sysselsättningsgrad i din ansökan. Du blir anställd som personlig assistent i Jönköpings kommun och inte enbart hos medborgaren. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Jonas Grönhage, Enhetschef: 036-107427Fackliga representanter:http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.