search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Centralt placerad studie- och yrkesvägledare - UBF

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsStadshuset Huskvarna Central förvaltning- UBF
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-12-10
Referensnr18-60-0990
Publicerad2018-11-12
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Stadshuset Huskvarna Central förvaltning- UBF
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-12-10
Referensnr
18-60-0990
Publicerad
2018-11-12

Arbetsplatsbeskrivning
Som centralt placerad studie- och yrkesvägledare har du din arbetsplats i Stadshuset i Huskvarna, på Utbildningsförvaltningen. Stadshuset i Huskvarna invigdes i januari 2018, och är en modern  arbetsplats med ljusa och fina arbetsmiljövänliga lokaler. All central förvaltning sitter samlade. Du ingår i en arbetsgrupp tillsammans med chefer för område Utbildning och Arbetsmarknad (Gymnasieskolor, Vuxenutbildning, Arbetsmarknadsavdelning samt Yrkeshögskolan).

Arbetsuppgifter
I Jönköpings kommun finns gemensamt framtagna riktlinjer för studie- och yrkesvägledning där du som centralt placerad studie- och yrkesvägledare är en nyckelperson. Du ansvarar för att upprätthålla och utveckla framtagna riktlinjer och är en kontaktyta mot kommunens studie- och yrkesvägledare. Du omvärldsbevakar nationell utveckling, och vid behov kommunicerar och analyserar du vad detta innebär för kommunens studie- och yrkesvägledning. Du är sammankallande och upprätthåller nätverket för kommunens samtliga studie- och yrkesvägledare, samt leder programråd för studie- och yrkesvägledarnas kompetensutveckling inom nätverket.   
Du bevakar frågor som rör elevernas flöde i utbildningssystemet , tillsammans med kommunens organisation för Kommunens Aktivitets Ansvar - KAA. I ditt arbete ingår samarbete med bland annat arbetsförmedling, socialtjänst och Region Jönköpings län. Du ansvarar i förekommande fall för elevärenden i samarbete med gymnasieantagningen och övriga berörda parter.
Tjänsten innebär också att självständigt besluta enligt gällande delegationsordning. Som centralt placerad studie- och yrkesvägledare ansvarar du för uppföljning av olika typer av elevplaceringar.

Kompetenskrav
Du har Studie- och yrkesvägledarexamen. Du har även några års arbetslivserfarenhet som studie- och yrkesvägledare bakom dig. Du är van att driva processer och hitta utvecklingsområden inom dina ansvarsområden. Vi söker dig som självständigt kan organisera och prioritera i ditt dagliga arbete, samtidigt som du förväntas bidra till helheten inom Utbildningsförvaltningen.
Du har en förmåga att förstå hur skolans styrs och organiseras, och har kunskap om lagar och förordningar relevanta för området.  

Som person tar du egna initiativ och har målet i fokus och vill se resultat. Du är bra på att skapa och underhålla relationer och har lätt för att samverka och kommunicera med andra.

Upplysningar
Marie Protiwa, Chef Utbildning och Arbetsmarknad. 036-10 67 71Lena Hartvigsson, Lärarnas Riksförbund. 036-10 29 39

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.