search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socialdirektör

#LI-priority
FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialförvaltningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagTillträde enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-12-17
Referensnr18-70-0185
Publicerad2018-11-16
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialförvaltningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Tillträde enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-12-17
Referensnr
18-70-0185
Publicerad
2018-11-16

Vi söker dig som brinner för sociala frågor och vill göra samhällsnytta. Vill du vara med och utveckla Jönköpings kommun och tillsammans med ledning och medarbetare anta utmaningen att utveckla socialförvaltningen till en av Sveriges bästa? Då har vi jobbet för dig. 

Arbetsuppgifter
Som socialdirektör har du övergripande ansvar för förvaltningens styrning och ledning, med verksamhets- budget- och personalansvar. Du ingår i kommunens tjänstemannaledning och tillsammans bidrar ni till att nå den kommungemensamma visionen. I ansvaret ingår att bereda, verkställa och följa upp politiskt fattade beslut och säkra en enhetlig och effektiv verksamhet.

Du medverkar till att skapa goda förutsättningar för verksamheterna, att kostnadseffektivt och med hög kvalitet skapa mervärde för både medborgare och medarbetare. I uppdraget ingår mycket kontakter både internt och externt med bl a kommunledning, övriga förvaltningar, andra kommuner och myndigheter.

Kompetenskrav
Du har en relevant akademisk utbildning inom det sociala området och flerårig erfarenhet av att leda på övergripande nivå i en stor organisation med politisk styrning. Du har lett större förändrings- och utvecklingsarbeten med goda resultat.

Du är trygg i ditt ledarskap, har ett starkt socialt intresse, god självinsikt och ser relationer i sitt rätta perspektiv. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat i prioriteringar, planering och agerande. Du leder, motiverar, samordnar och delegerar grupper så att verksamhetens mål nås. Du har lätt för att samarbeta, är tydlig i din kommunikation och säkerhetställer att budskap når fram.

Övrigt
Befattningen är säkerhetsklassad.För befattningen krävs B körkort.

Upplysningar
Stadsdirektör Johan Fritz tfn 036-10-80-90, johan.fritz@jonkoping.se Fackliga företrädare hittar du under länken

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.