search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personlig assistent till kvinna med ALS

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning*100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdagomgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-12-07
Referensnr18-70-0193
Publicerad2018-11-16
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
*100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-12-07
Referensnr
18-70-0193
Publicerad
2018-11-16

Nu söker vi en medarbetare som brinner för service och drivs av utmaningar!Som personlig assistent stödjer du medborgaren i de delar av livet som denne har svårt att genomföra på egen hand och målet är att personen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar alltid utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt.

Vad innebär arbetet?
Vi söker en dagpersonal till en medborgare som bor i närheten av Gränna. Kvinnan du kommer att stödja har ALS, en fysisk funktionsnedsättning som gör att hon behöver hjälp med all personlig omvårdnad. Kvinnan kommunicerrar självständigt med hjälp av en ögonstyrd dator och taltavla samt är delaktig i alla moment. Din arbetsplats är i medborgarens hemmiljö, men kan växla någon enstaka gång.

Som anställd hos oss kommer du att ingå i en sammansvetsat personalgrupp med ett trivsamt arbetsklimat. Assistansen utförs med dubbelbemanning, vilket innebär att man arbetar två åt gången runt medborgaren. I arbetet ingår mycket omvårdnad och fysiska moment som lyft där hjälpmedel finns att tillgå. Omvårdnaden handlar delvis om hantering av track, ventilator och peg. Arbetet innebär också kontakt med anhörig och sjukvård. Dessutom stöttar du i hushållsarbete och dokumenterar.

Vem söker vi?
Vi ser gärna att du som söker är utbildad undersköterska/personlig assistent eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare vårderfarenheter. Du som söker har en god samarbetsförmåga då mycket av arbetet utförs i grupp. Arbetet kräver att du är flexibel och stabil då förutsättningar kan ändra sig och intresset för service ser vi som en självklarhet. Personlig mognad är något som vi värderar högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför.

Du bör behärska svenska, både i tal och skrift då det förekommer dokumentation samt kontakt med medborgare, anhörig och sjukvård. Du som söker ska ha körkort. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vad erbjuer vi?
- En trygg anställning.
- Flexibelt och varierande arbete.
- Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Möjlighet till kompetensutveckling. I kombination med arbetet kan du utbilda dig till Personlig assistent eller undersköterska på distans. Läs mer och sök utbildningen här: ASSISTENTUTBILDNING – DISTANS

Övrigt
*Denna rekrytering avser en tjänst på 80%-100%. Arbetstiden förlagd på dagtid mån-lör och dag/kväll på sön. Medborgaren önskar kvinnliga assistenter. Urval sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Sylwia Bocian, Enhetschef, 036-108011
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.