search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personliga assistenter till Man i Huskvarna

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning*100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-12-14
Referensnr18-70-0197
Publicerad2018-11-23
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
*100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-12-14
Referensnr
18-70-0197
Publicerad
2018-11-23

Som personlig assistent stödjer du medborgaren i de delar av livet som han eller hon har svårt att genomföra på egen hand och målet är att personen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar alltid utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt.

Vad innebär arbetet?
Vi söker nu två medarbetare till en äldre man med hjärninfarkt och halvsidesförlamning. Medborgaren är bosatt i Huskvarna och bor tillsammans med anhörig.

Som assistent arbetar du utefter genomförandeplanen där det främsta målet är att göra medborgarens tillvaro och vardag mer meningsfull genom aktiviteter och inkludering i vardagliga moment. Du arbetar främst i hemmiljön med personens egna resurser och behov som utgångspunkt. För att uppnå målen arbetar du aktivt med stöttning och motivering.   

Arbetet utgörs till största del av personlig omvårdnad som hygien, sondmatning, trakeostomi och medicinering. I arbetet ingår också stöttning i kommunikation då medborgaren saknar muntlig kommunikation. Kommunikationen sker istället genom kroppsspråk. Vidare inkluderar arbetet aktiviteter som promenader och andra träningsformer samt kontakt med anhöriga, kollegor och sjukvård.

Som anställd hos oss kommer du att tillhöra en arbetsgrupp som i dagsläget består av fyra medarbetare. Assistansen utförs med dubbelbemanning på dagtid. Du kommer också att delta på arbetsplatskonferenser som är en viktig plattform för att säkerställa en kvalitativ verksamhet och en god arbetsmiljö. I din roll ingår dessutom tidsregistrering i TES och dokumentation.

Vem söker vi?
Vi ser gärna att du som söker är utbildad undersköterska och det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenheter från vård- och omsorg, särskilt inom områdena trakoestomi och lågaffektivt bemötande. Personlig mognad är något som vi värderar högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför. Du som söker har en god samarbetsförmåga då mycket av arbetet utförs i grupp. Arbetet kräver också att du är flexibel då förutsättningar kan ändra sig. Vi ser också att du är en stabil person som kan behålla lugnet och kontrollen i stressade situationer. Utöver detta har du ett empatiskt förhållningssätt och värderar lojalitet. Slutligen har du ett genuint intresse för människor och service. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet! Du bör behärska svenska i tal och skrift då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga samt dokumentation etc.

Vad erbjuder vi?

  • En trygg anställning
  • Flexibelt och varierande arbete
  • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet.
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
  • Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
  • Möjlighet till kompetensutveckling. I kombination med arbetet kan du utbilda dig till Personlig assistent eller undersköterska på distans. Läs mer och sök utbildningen här: ASSISTENTUTBILDNING – DISTANS

Övrig
*Dessa tjänster avser 85% respektive 75%, men ange ändå önskad sysselsättningsgrad i din ansökan. Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg. Hund finns i hemmet ibland. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Jonas Grönhage, Enhetschef: 036-107427
Fackliga representanter:http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.