search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolsköterska

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLjungarumsskolan 7-9
AnställningsformTidsbegränsad anställning
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-01-07 till 2019-06-20
Sista ansökningsdag2018-12-20
Referensnr18-60-1204
Publicerad2018-11-23
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ljungarumsskolan 7-9
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-01-07 till 2019-06-20
Sista ansökningsdag
2018-12-20
Referensnr
18-60-1204
Publicerad
2018-11-23

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka till Ljungarumsskolan 7-9!
Ljungarumsskolan 7-9 ligger i södra delen av Jönköping med närhet till både natur och stadsliv. Skolan har i dagsläget 385 elever fördelat på tre årskurser. På Ljungarumsskolan finns en enhet för tal och kommunikation som är till för elever med avvikande språkutveckling. På Ljungarumsskolan erbjuds du möjligheter att utvecklas och ta nästa steg inom ditt uppdrag. Tillsammans arbetar vi varje dag för kunskap och utveckling i trygghetens och hälsans tecken.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med och arbeta inom elevhälsans medicinska insats för barn och ungas hälsa, och för att stödja deras utveckling mot utbildningens mål. Skolsköterskans uppdrag är att tillsammans med skolledning, elevhälsopersonal och övrig skolpersonal skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande.

Skolsköterskan ingår i skolans elevhälsoteam och trygghetsteam. I skolsköterskans förebyggande och hälsofrämjande uppdrag ingår bl.a. hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer, frågor som rör elevernas arbetsmiljö, skolans värdegrund och livsstilsrelaterad ohälsa, enklare sjukvårdsinsatser samt mottagning tillsammans med skolläkaren.

Elevhälsans medicinska del arbetar med utvecklingsarbete och ledningssystem. Du kommer ingå som en del i processarbetet.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdomar eller skolsköterska.
Du kan arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga. Du har ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vill du veta mer om att jobba som skolsköterska titta gärna på filmen på länken nedan;
https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/jobbasomskolskoterska.4.26e4020e161fa79f96e517.html

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret nedan. https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Johanna Falck, skolsköterska med medicinskt ledningsansvar 036-10 67 34 
Jon Borka, rektor 036-10 61 14
Malin Haag, bitr. rektor 036-10 61 20
Vårdförbundet Arja Ringström 072-210 65 30 

Urval, intervjuer och rekrytering kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.