search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

IT-samordnare

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsStaben/Verksamhetsutveckling
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2018-12-16
Referensnr18-55-0129
Publicerad2018-11-23
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Staben/Verksamhetsutveckling
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2018-12-16
Referensnr
18-55-0129
Publicerad
2018-11-23

Arbetsplatsbeskrivning
Tekniska kontoret har som uppgift att förvalta, driva och utveckla processer som rör kommunens mark och fastigheter, gator och parker, skogar och naturreservat, hamnar och parkeringsplatser, vatten och avlopp samt miljöhantering av avfall.
Verksamhetsutvecklingsenheten tillhör tekniska kontorets stab och stödjer tekniska kontorets alla verksamheter inom arbetsområdena IT, digitalisering, miljö, projektledning och kvalitetsstyrning. Enheten består av 6 heltidsanställda och har samordningsansvar för IT-utveckling, internkontroll, ledningssystem, miljödiplomering och kemikaliesamordning.

Arbetsuppgifter
Vi söker en IT-samordnare som tillsammans med kollegor på verksamhetsutvecklingsenheten förvaltar och utvecklar tekniska kontorets IT-system samt arbetar med IT-frågor ur ett övergripande och strategiskt perspektiv. Du ska vara rådgivande och stödjande i IT-frågor gentemot tekniska kontorets verksamheter och hjälpa dem att se digitaliseringens möjligheter. I befattningen ingår att vara systemförvaltare för några av förvaltningens IT-stöd. Du är experten för systemen och ska kunna utbilda användare, avhjälpa fel, konfigurera roller och behörigheter samt sköta all kommunikation med systemleverantörerna.
Din roll blir att stödja utvecklingsarbetet i IT genom att vara projektledare, alternativt expert, vid förbättringsprojekt, uppgraderingar och införandet av nya IT-stöd. I rollen ingår att planera och samordna systemuppgraderingar mot systemleverantör och den centrala IT-avdelning som sköter driften av kommunens IT-miljö. Du tar ansvar för kontinuerlig förbättring och effektivisering genom att ta fram och följa tydliga processer och rutiner.

Kompetenskrav
Vi söker dig med bred kunskap inom IT området.
Du ska ha utbildning med IT-inriktning på högskolenivå och gärna erfarenhet från uppdrag likvärdiga denna befattning. Erfarenhet av projektledning och processkartläggning är meriterande.
Du ska ha förmåga att jobba självständigt och under eget ansvar. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är serviceinriktad och kan skapa goda relationer. Du är analytisk och en metodisk problemlösare som tar egna initiativ.
Att vara en god pedagog som kan förmedla budskap lättfattligt är viktigt. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Övrigt
Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:

  • Förutsättningar och vilja till delaktighet
  • Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
  • Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
  • Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
Maria Ossiansson, Utvecklingschef 036-10 23 52

Sveriges Ingenjörer: Malin Strömberg 036-10 24 45
Vision: Susanne Bosevik-Carlsson 036-10 77 94
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.