search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Samordnare/administratör

#LI-priority
FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, Resurs
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100% eller enligt överenskommelse
TillträdesdagEnligt överenskommelse till 2019-08-31
Sista ansökningsdag2018-12-07
Referensnr18-70-0194
Publicerad2018-11-23
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, Resurs
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100% eller enligt överenskommelse
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse till 2019-08-31
Sista ansökningsdag
2018-12-07
Referensnr
18-70-0194
Publicerad
2018-11-23

Vilka är vi?
Funktionshinderomsorgen i Jönköpings kommun är en av fem funktioner i Socialförvaltningen med uppdrag att besluta om och verkställa insatser till kommuninvånare med olika typer av funktionsnedsättningar. Funktionshinderomsorgen organiseras i fem områden. Dessa är: Boende - Korttids, Personlig assistans, Socialpsykiatri - Boendestöd, Daglig verksamhet - Resurs samt Myndighet. Vi verkställer och administrerar beslut gällande stödfamilj och kontaktperson enligt LSS och socialtjänstlagen. 

Vad innebär tjänsten?
Tjänsten innefattar processer kring ansökan till beslut och utförande mellan kontaktperson och medborgare. Stödfamilj innebär processen från utredning och beslut till sökande och kontrakterande av stödfamilj till verkställighet. Arbetet riktar sig mot den som på grund av sjukdom eller skada har en nedsatt intellektuell, psykisk eller fysisk funktionsförmåga och är i behov av stöd. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att rekrytera, verkställa och följa upp ärenden inom insatserna kontaktperson och stödfamilj, samt skapa en god och kontinuerlig kontakt med både medborgare och uppdragstagare. Det förekommer även en del adminnistrativa arbetsuppgifter. Tjänsten innebär också att kunna arbeta mot verksamhetens övergripande mål med en hög måluppfyllelse samt att arbeta serviceinriktat och rättssäkert.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har högskoleexamen inom socialt eller pedagogiskt arbete. Du har erfarenhet av att arbeta med något eller flera av funktionshinderomsorgens områden och god kunskap om socialtjänstens ledningssystem och värdegrund. Då bemötande och samtal med olika aktörer är en naturlig av tjänsten ser vi att du som söker har goda kunskaper inom detta. Du ska ha god datorvana och god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det meriterande att du har erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter.
Som person ska du vara utåtriktad, självgående och drivande, främst i frågor som rör rekrytering men även gällande den allmänna utvecklingen av verksamheten. Det är viktigt att du som person har god samarbetsförmåga då arbetet förutsätter ett nära samarbete med team-kollegor, likaså ska du ha god förmåga att hantera en stor mängd kontakter då tjänsten innefattar kontinuerlig kontakt med alla målgrupper inom funktionshinderomsorgen., Vidare ser vi att du är tydlig i ditt arbete och dina beslut. Du är flexibel i ditt arbetssätt, samt serviceinriktad och relationsskapande då en stor del av arbetet innefattar att kunna marknadsföra verksamheten och knyta kontakter. B-körkort är önskvärt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder:
Vi har väl fungerande stödfunktioner med enhetsadministratör, HR-och rekryteringskonsult samt ekonom till din hjälp i ditt vardagliga arbete. Du erbjuds också:
• Flexibel arbetstid
• Kortare arbetstid juni-augusti
• Möjligheter till kompetensutveckling
• Betald semester första anställningsåret
• Subventionerad friskvård
• Rabatt på Länstrafikens årskort och biobiljetter

Upplysningar
Christina Blom, Områdeschef, 036-10 78 66
Annika Svahn Sandberg, Enhetschef, 036-10 73 31
Fackliga företrädare: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.