search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Enhetschef

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsKanslienheten
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2018-12-13
Referensnr18-04-0046
Publicerad2018-11-27
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
Kanslienheten
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2018-12-13
Referensnr
18-04-0046
Publicerad
2018-11-27

Arbetsplatsbeskrivning
Kanslienheten består av femton medarbetare och ingår i Stadskontorets Kansliavdelning. Kanslienheten biträder kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, kommunalråd samt stadsdirektör m.fl. med ärendehantering. 

I Kanslienheten ingår diarie, vaktmästeri, protokollföring, expediering, förtroendemannaregister, dataskyddsombud och energi- och konsumentrådgivning. Enheten bemannar även valnämndens kansli och biträder valnämnden vid allmänna val med praktisk planering.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är intresserad av ärendehantering och stimuleras av utveckling. Som chef för Kanslienheten har du verksamhets-, personal- och budgetansvar och ingår i avdelningens ledningsgrupp. Enheten ansvarar för ärendeprocessen och utveckling av kommunens administrativa ärendehantering och ärendehanteringssystem.

Kompetenskrav
 Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande förvärvad genom flerårig erfarenhet från liknande ansvarsområden och arbetsuppgifter. Du ska ha erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation. Ledarerfarenhet inom ett eller flera av enhetens verksamhetsområden med tillhörande personal- och budgetansvar är meriterande. Arbetet ställer krav på struktur, goda kunskaper i svenska språket och förmåga att uttrycka sig väl i både tal och skrift.

Du har ett strategiskt tänk, är noggrann, kvalitetsmedveten och ser möjligheter i förändring. Du är duktig på att kommunicera och har lätt för att föra dialog med både politiker och medarbetare. 

Upplysningar
Chefsjurist Lars-Åke Svensson, tfn 036-102854
Fackliga företrädare: https://www.jonkoping.se/fackligastk

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.