search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Miljö- och hälsoskyddsinspektör

#LI-priority
FörvaltningMiljö-och hälsoskyddskontoret
ArbetsplatsMiljö- och hälsoskyddskontoret
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-12-17
Referensnr18-51-0015
Publicerad2018-11-28
Förvaltning
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Arbetsplats
Miljö- och hälsoskyddskontoret
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-12-17
Referensnr
18-51-0015
Publicerad
2018-11-28

Arbetsplatsbeskrivning
Miljö-och hälsoskyddskontoret är en lokal tillsynsmyndighet för verksamheter som omfattas av miljöbalken, livsmedelslagen, m.fl.lagar. Kontoret är också pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet. Vi är ca 50 medarbetare indelade i fyra enheter: miljöskydd, hälsoskydd, livsmedel och kansli.

Arbetsuppgifter
Arbetet är självständigt med stort eget ansvar och innebär 50 % arbete med tillsyn på miljöfarliga verksamheter (B, C och U-anläggningar - ytbehandling, verkstadsindustri och tvätterier) och 50 % med handläggning av ärenden inom förorenade områden. I tjänsten ingår även anmälningsärenden inom miljöfarlig verksamhet, remisser från olika myndigheter eller enheter inom kommunen. I arbetet ingår samverkan med andra tillsynsmyndigheter, exempelvis inom miljösamverkan Jönköpings län, men även nationellt.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad miljö-och hälsoskyddsinspektör eller har motsvarande akademisk utbildning. Har du erfarenhet från myndighetsutövning som miljö- och hälsoskyddsinspektör så är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ytbehandling, verkstadsindustrier, tvätterier, förorenade områden och geologi. Vi använder EDP Vision som ärendehanteringssystem, har du erfarenhet av systemet är så är det positivt. För tjänsten krävs att du kan uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska.

Du tycker om att möta nya människor, är serviceinriktad, kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du är självständig, har ett strukturerat arbetssätt och ett gott omdöme. Stor vikt kommer läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
B-körkort är ett krav.

Upplysningar
David Melle, enhetschef tfn 036-10 5449 och Miljö-och hälsoskyddschef Håkan Strid, tfn 036-10 54 36.
Facklig företrädare: Naturvetarna Karin Berg, tfn 036-10 50 57 och Peter Prima, tfn 036-10 72 12.  
Vision Vetca Attanius, tfn 036-10 72 11 och Amira Oruc, tfn 036-10 50 51.

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan med både ett personligt brev och CV.

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Miljö-och hälsoskyddskontoret
Miljökontoret är i första hand en lokal tillsynsmyndighet med uppdrag att övervaka att livsmedelslagstiftningen, miljöbalken, strålskyddslagen, m.fl. lagar efterföljs. Vi har också en viss rådgivande funktion till företag, privatpersoner och kommunala förvaltningar, samt är pådrivande i det lokala Agenda 21-arbetet.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.