search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Chef

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsModersmålsenheten/Mottagningsskolorna
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnl. överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-12-17
Referensnr18-60-1108
Publicerad2018-11-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Modersmålsenheten/Mottagningsskolorna
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl. överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-12-17
Referensnr
18-60-1108
Publicerad
2018-11-30

Utbildningsförvaltningen söker en utvecklingsinriktad ledare och chef för vårt arbete med modersmålsundervisning/studiehandledning och mottagande av nyanlända .

Om verksamheten:
Modersmålsundervisningen ska stödja elevens utveckling mot tvåspråkighet och samtidig öka elevens kunskap om sin kulturella bakgrund. I dagsläget omfattar modersmålsenheten ett drygt 100 tal pedagoger/modersmålslärare och en administrativ stödfunktion om 5 medarbetare. Undervisning sker i ett 40 tal olika språk. Vidare ingår en mottagningsfunktion med idag 15 medarbetare som svarar för mottagande, kartläggning och inledande undervisning. Enheten arbetar också med förskolans uppdrag att stimulera och utveckla barns flerspråkighet i den dagliga verksamheten. Det sker genom handledning till förskolans lärare, eller med direkt stöd till enskilda barn.

Ditt uppdrag:
Som chef för modersmålsenheten och mottagningsenheten har du ett övergripande helhetsansvar för verksamheterna. Du kommer arbeta strategiskt med fokus på framtidsfrågor. Du har ansvar för att driva den pedagogiska utvecklingen av modersmålundersvisning och studiehandledning från förskola till gymnasiet. I ditt uppdrag ingår det att organisera den samordning som krävs med andra förvaltningar eller myndigheter relaterat till uppdraget.

En viktig del i uppdraget är att effektivisera och organisera modersmål och studiehandledning för att, i nära samverkan med såväl kommunala som fristående verksamheter, nå optimal effekt på elevernas deltagande och måluppfyllelse. I detta arbete är det väsentligt att utveckla och forma nya pedagogiska lärmiljöer såväl analoga som digitala. Allt för att skapa bästa möjliga förutsättning för alla barns och elevers lärande och utveckling. I din roll arbetar du också utifrån ett förvaltningsövergripande perspektiv. Det innebär att du bidrar med beslutsunderlag till politik och förvaltning samt genomför de beslut och direktiv som fattas. Du är direkt underställd Utbildningsdirektören.

Kompetenskrav:
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning med kunskaper inom området modersmål, flerspråkighet och integrationsfrågor. Du har även betydande chefs- och ledarerfarenhet. Du har intresse för utvecklingsarbete och det är meriterande om du har erfarenhet från att ha bedrivit förändringsarbete inom och mellan olika kommunala verksamheter.

Du är van att leda andra och har modet att driva utvecklingen av enheten för att nå uppsatta mål. Du arbetar systematiskt, metodiskt och ansvarsfullt med barnen och eleverna i fokus. Du är en tydlig och kommunikativ ledare med god förmåga att skapa relationer och kontaktnät. Du är en positiv ambassadör för enheten med kompetens och erfarenheter att möta vårdnadshavarnas frågor. Som person har du förmågan att tänka strategiskt men också att snabbt reagera och anpassa dig till ändrade förhållanden, du vågar utmana med innovativa lösningar. 

Upplysningar:
Göran Isberg, Utbildningsdirektör tfn vxl 036-10 50 00
Våra fackliga representanter når du via nedanstående länk:

Länk: Fackliga representanter

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.