search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Vägledare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsSocialkontoret/Funktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-12-18
Referensnr18-70-0199
Publicerad2018-12-04
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Socialkontoret/Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-12-18
Referensnr
18-70-0199
Publicerad
2018-12-04

Vilka är vi?
Socialförvaltningen jobbar med människor i alla åldrar och livssituationer – barn, ungdomar, familjer, äldre och personer med funktionsnedsättning. Enheten för Funktionshinderomsorg ger stöd och omsorg till personer med intellektuella, fysiska och psykiska funktionshinder. Funktionen är uppdelad i fem områden, socialpsykiatri, boende-korttids, personlig assistans, daglig verksamhet/resurs samt myndighet. Till området myndighet söker funktionshinderomsorgen en vägledare som ska arbeta med inriktning mot intellektuellt funktionshindrade.

Vad innebär tjänsten?
Huvudsaklig arbetsuppgift är att vägleda intellektuellt funktionshindrade när det gäller deras dagliga verksamhet. I Jönköpings kommun eftersträvas en lyhördhet för den enskildes önskan och behov av daglig verksamhet och det finns ett valfrihetssystem med både kommunala och privata utförare. Tjänsten som vägledare är en neutral funktion mellan myndighet och utförare som verkställer insatser den enskilde är beviljad. I arbetsuppgifterna ingår nära samarbete med både interna och externa aktörer samt ytterligare en arbetskonsulent/vägledare, som också är placerad på enheten.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har högskoleutbildning, till exempel socionom eller annan lämplig utbildning. Vidare ser vi att  du har erfarenhet av att arbeta med intellektuellt funktionshindrade. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga, har personlig mognad, är strukturerad, initiativtagande och flexibel och att du ser positivt på ett arbete där det gäller att kunna ha många kontakter och många bollar i luften. Körkort är ett krav.

Övrigt
Arbetstiden är dagtid.
Vi tillämpar löpande urval, välkommen in med din ansökan.

Vi erbjuder:
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
- Betald semester från första anställningsåret
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter
- Förmånscykel

Vid frågor kontakta:
Barbro Thunberg, Områdeschef, 036-10 81 01
Christina Blom, Områdeschef, 036-10 78 66
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc 

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.