search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSlättenskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-03-18
Sista ansökningsdag2018-12-23
Referensnr18-60-1434
Publicerad2018-12-04
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Slättenskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-03-18
Sista ansökningsdag
2018-12-23
Referensnr
18-60-1434
Publicerad
2018-12-04

Arbetsplatsbeskrivning
Hammardalens skolområde ligger i Norrahammar och består av Brodalskolan och Slättenskolan. Båda skolorna innefattar förskoleklass, årskurs 1-5 och fritidshem. Vi söker två lärare i fritidshem till Slättenskolan.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innefattar arbetet på fritidshem och skolsamverkan i förskoleklass. Du kommer arbeta med planering, genomförande och utveckling av fritidshemmets dagliga verksamhet tillsammans med övriga pedagoger på skolan. Utöver huvuduppdraget i fritidshemsverksamheten så söker vi en pedagog som tar ansvar och är med och utvecklar skolsamverkan. En del av samverkan kan vara att ta ansvar och utveckla rastverksamheten.

Vi söker dig som kan och vill ta ansvar i en god pedagogisk verksamhet som alltid sätter eleven i centrum. Du ska vara en del av fritidshemmet som ger eleverna trygghet, glädje, lust och engagemang. Du deltar i enhetens arbete med kollegialt lärande.

Kompetenskrav
Du är legitimerad lärare med inriktning fritidshem eller fritidspedagog. Grundläggande IT-kompetens är ett krav och det är viktigt att du ser det som ett naturligt verktyg i ditt arbete.

Stor vikt läggs vid flexibilitet och förmågan att driva utvecklingen i verksamheten framåt. Du ska vara väl förtrogen med Lgr 11. Du är trygg i din roll som lärare i fritidshem och i de arbetsuppgifter som ingår i uppdraget. Du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga och har lätt att bygga relationer till elever, vårdnadshavare och kollegor. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Sofie Öjfelt rektor 036-103691
Therese Hulusjö bitr. rektor 036-103517
Marika Kolmodin-Berg, Lärarförbundet, 036-10 36 58

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.