search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent till Husargatans gruppbostad

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen, Boende-korttids
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-03-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2018-12-20
Referensnr18-70-0202
Publicerad2018-12-06
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen, Boende-korttids
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-03-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2018-12-20
Referensnr
18-70-0202
Publicerad
2018-12-06

Vilka är vi?
Gruppbostaden Husargatan 2b är av trapphusmodell och ligger i området Rosenlund. Här bor 8 medborgare med intellektuella funktionshinder. Vi söker nu en stödassistent till gruppbostaden.

Vad gör vi?
Arbetsuppgifterna består bland annat i att ge personlig omvårdnad, träning och service med beaktande av medborgarens personliga integritet. Medborgarens behov skall vara utgångspunkten och personalen skall arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt för att öka självständigheten hos medborgaren med inslag av både social och praktisk träning. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje personal har ansvar för en/två medborgare och håller därmed kontakten med anhöriga, gode män, daglig verksamhet osv. Dokumentation är ett naturligt inslag i arbetet.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har gått Omvårdnadsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har erfarenhet av vårdyrket. Du ska ha personlig mognad och empatisk förmåga, vara självgående och flexibel samt ha en hög servicekänsla. Som ny kollega är det viktigt att du är en lagspelare med tydligt fokus på medborgarnas bästa. Arbetet kräver att du är strukturerad, har god samarbetsförmåga och är initiativrik och ansvarsfull i ditt arbete. B-körkort är ett krav.

Vi erbjuder:
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll/sovande jour/kväll.
Vi tillämpar löpande urval, välkommen in med din ansökan!

Upplysningar
Elvan Colak, Enhetschef 036-10 59 58
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.