search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Alkohol och drogbehandlare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsIFO, Anhörigstöd vuxna Missbruksvården
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-17
Referensnr18-70-0204
Publicerad2018-12-17
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
IFO, Anhörigstöd vuxna Missbruksvården
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-17
Referensnr
18-70-0204
Publicerad
2018-12-17

Vilka är vi?
Anhörigstöd - Vuxna vänder sig till personer från 18 år som har anhöriga med missbruks/ beroendeproblematik. Upptagningsområdet är Jönköpings kommun och via avtal Habo, Mullsjö och Vaggeryds kommun. Anhörigstödet är organiserad som en självplanerande verksamhet och som kommuninvånare tar man kontakt på egen hand via telefon eller mail. På Anhörigstöd – Vuxna utgår vi ifrån ett familjeorienterat perspektiv där insatserna utförs, om samtycke finns, i nära samarbete med andra involverade.

Vad innebär tjänsten?
Vi söker dig som är genuint intresserad av att arbeta med anhöriga/närstående och att se dem i sitt sammanhang. Arbetet innebär behandlingsarbete i grupp, anhörigprogram, förberedande grupp, studiebesök och individuella samtal vid behov. Information och utbildningar, internt och externt förkommer.

Du kommer att vara en del i ett team där utveckling, kommunikation och samarbete är av stor betydelse. Personalgruppen har handledning av extern handledare.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är socionom, socialpedagog eller har en motsvarande högskoleutbildning som arbetsgivaren finner relevant för tjänsten. Vi ser att du har kompetens och erfarenhet av att erbjuda samtalsstöd, både enskilt och i grupp. Vidare ser vi att du har erfarenhet av behandlingsarbete inom missbruk och av att vägleda personer till en livsstilsförändring. Du kan planera och prioritera ditt arbete på ett självständigt sätt men också arbeta framgångsrikt i team och relationsskapande. Du är en stabil och empatisk person som har ett professionellt förhållningsätt och kommunicerar på ett tydligt sätt. Stor vikt läggs vid din personliga lämplighet.

Vi erbjuder
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel

Övrigt
Arbetstiden är dagtid, måndag till fredag. Vi tillämpar löpande urval, välkommen in med din ansökan redan idag!

Upplysningar
Enhetschef Anna-Karin Magnusson, 036-10 74 21
Fackliga representanter, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.