search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare med inriktning fritidshem

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNyarpsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-03-01
Sista ansökningsdag2019-01-13
Referensnr18-60-1643
Publicerad2018-12-18
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Nyarpsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-03-01
Sista ansökningsdag
2019-01-13
Referensnr
18-60-1643
Publicerad
2018-12-18

Arbetsplatsbeskrivning
Är det dags för dig att prova något nytt?
Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du nå ännu större framgångar i ditt arbete? 
Vill du ingå i ett välfungerande arbetslag? 

Då ska arbeta hos oss på Nyarpsskolan! Vi behöver en lärare med inriktning fritidshem t med engagemang och arbetsglädje till vår nya särskola.

Nyarpsskolan är en F-6 skola med särskoleverksamhet. Vi stöttar och utvecklar cirka 300 elever .Skolan ligger inbäddad i ett lugnt och grönskande villaområde mitt i Bankeryd. Vi har nära till  busshållplats och det är täta förbindelser in till Jönköping.Tillsammans är vi ca 44 personer på området.Vår skola tillhör Attarpsspåret. Ett spår med höga resultat, skickliga pedagoger och så klart fantastiska elever. Vi arbetar tillsammans utifrån grundskolans fyra ledord empati, intuition, ansträngning och avgränsning.

Arbetsuppgifter
Som fritidslärare ingår du i ett nytt arbetslag tillsammans med grundskollärare och assistenter. Tillsammans håller vi på att bygga upp en särskola från grunden och är det dags att starta upp en fritidshemsavdelning. Här kommer dina erfarenheter och tankar vara mycket viktiga. Du kommer ha huvudansvar för det pedagogiska innehållet på fritidshemmet.

Som lärare i grundsärskolan förstår och utvecklar du varje elev utifrån specifika förutsättningar. Arbetet ställer krav på engagemang och ett intresse för just de eleverna som går här. I arbetet kan undervisning i något ämne att kunna ingå. På eftermiddagen arbetar du tillsammans med eleverna och andra kollegor på särskolans fritidshem.

Vi vill att alla på skolan:
• ska arbeta i nära samverkan med vårdnadsinnehavarna
• ska sträva efter ett öppet och tolerant arbetsklimat

Kompetenskrav
Du är legitimerad lärare i fritidshem/fritidspedagog eller har annan likvärdig utbildning/erfarenhet. Du behöver känna dig trygg med att leda och ansvara för en grupp och ska förstås vara en förebild för eleverna. Erfarenhet från undervisning i fritidshem och idrott/musik/bild är meriterande.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar ansökan om belastningsregister här.
Vi kommer genomföra löpande intervjuer så anställning kan komma att ske under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Upplysningar
Rektor Marika Eskdahl 036- 10 65 36
Lärarförbundet Annelie Wetter 036-10 29 25

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.