search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Trafikingenjör

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsUtvecklings- och trafikavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2019-01-27
Referensnr18-20-0017
Publicerad2018-12-19
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Utvecklings- och trafikavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2019-01-27
Referensnr
18-20-0017
Publicerad
2018-12-19

Vill du vara med och bidra till en trafiksäker och hållbar stadsutveckling i en snabbt växande kommun? Då kanske det här är jobbet för dig.

Jönköpings kommun är i stark tillväxt. Ambitionen är att vår stadskärna ska bli den mest attraktiva i sin storlek. Alla kommundelar skall leva och hela kommunen skall växa. Utvecklings- och trafikavdelningen har en viktig roll i detta arbete.

Som medarbetare hos oss arbetar du efter politiska riktlinjer med utvecklingen av det framtida Jönköping och utvecklingen av vårt trafiksystem. Vi arbetar efter målsättningen att all trafikökning ska ske med gång, cykel och kollektivtrafik där resandet med kollektivtrafiken ska fördubblas. Avdelningen ansvarar för ett brett kompetensområde som hållbart resande, myndighetsfrågor, trafiksäkerhet, stadsutveckling, kommundelsutveckling och olika investeringsprojekt.

Vår arbetsplats ligger centralt i Jönköping med goda tåg- och bussförbindelser.

Arbetsuppgifter
Du kommer att bli en av 20 medarbetare på utvecklings- och trafikavdelningen. Avdelningen har en central roll i många av de processer som kommunen arbetar med för att skapa en attraktiv och hållbar växande stad.

I arbetet som trafikingenjör representerar du avdelningen i olika sammanhang, där du självständigt driver våra frågor. Som trafikingenjör har du bland annat rollen att leda, styra och koordinera de frågor som finns inom tjänstens ansvarsområde. Ett viktigt ansvarsområde är att utveckla vårt trafiksäkerhetsprogram och att samverka med trafiksäkerhetsorganisationer och skolor för att utveckla trafiksäkerhetsundervisning i skolan. Du jobbar ofta i team tillsammans kollegor inom avdelningen där du kommer ha trafiksäkerhet som huvudområde. Att kunna arbeta både självständigt och i grupp är en förutsättning för att trivas med jobbet. 

Arbetet innebär mycket kontakt med medborgare, näringsliv och skolor i olika trafiksäkerhetsfrågor. Du representerar kommunen i många olika sammanhang och det är viktigt med ett professionellt bemötande och god kommunikation. Du kommer muntligen och skriftligen presentera dina frågor och projekt för allmänheten, politiker, media och andra grupper, vilket förutsätter att du har en god förmåga att kommunicera på svenska både i tal och i skrift.

Du kommer även ansvara för genomförandet och projektledning av mindre trafiksäkerhetsprojekt, där du ansvarar för tidplan och ekonomi. Du behöver därför kunna leda och hålla möten med god kvalitet samt vara bra på att driva arbetet framåt.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har ingenjörsutbildning med inriktning mot trafik och samhällsplanering eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har god datorvana och lätt för att lära dig nya programvaror och system.

Det är meriterande om du har kunskap inom:
- Strada,
- Plan- och bygglagen och
-  Lagen om offentlig upphandling

För att trivas i rollen som trafikingenjör hos oss behöver du vara utåtriktad och ha lätt för att samarbeta. Erfarenhet av trafik- och samhällsbyggnadsfrågor är nödvändig och kan vid goda referenser ersätta krav på högskoleutbildning.

Övrigt
B-körkort är ett krav.

Urval och intervjuer kommer att hållas löpande, så vänta inte med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av annonser eller dylikt.

Upplysningar
Utvecklings- och trafikchef: Henrik Zetterholm, 036-106071
Trafikingenjör: Mikael Enarsson, 036-105168
Vision: Magnus Blom, 036-105327
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler 036-105177

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.