search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Trafikplanerare

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsUtvecklings- och trafikavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2019-01-27
Referensnr18-20-0018
Publicerad2018-12-20
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Utvecklings- och trafikavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2019-01-27
Referensnr
18-20-0018
Publicerad
2018-12-20

Jönköpings kommun är en kommun i stark tillväxt. Ambitionen är att vår stadskärna ska bli den mest attraktiva i sin storlek. Alla kommundelar ska leva och hela kommunen ska växa.

Utvecklings- och trafikavdelningen arbetar med frågor inom samhällsbyggnad och infrastruktur. Du kommer att bli en av 20 medarbetare på avdelningen.

Som medarbetare hos oss arbetar du efter politiska riktlinjer med utvecklingen av det framtida Jönköping och utvecklingen av vårt trafiksystem. Vi arbetar efter målsättning att all trafikökning ska ske med gång, cykel och kollektivtrafik där resandet med kollektivtrafiken ska fördubblas. Avdelningen ansvarar för ett brett kompetensområde som hållbart resande, myndighetsfrågor, trafiksäkerhet, stadsutveckling, kommundelsutveckling och olika investeringsprojekt.

Vår arbetsplats är centralt belägen med goda buss- och tågförbindelser.

Arbetsuppgifter
Som trafikplanerare hos oss är du en självgående projektledare och utredare som driver olika projekt, inom förvaltningen eller i nära samarbete med andra förvaltningar, myndigheter och konsulter.

Du kommer arbeta med kollektivtrafikfrågor, trafikanalyser och andra strategiska trafikfrågor. Du kommer även att delta i och leda kommunövergripande och regionala infrastrukturprojekt. Du jobbar i team tillsammans med andra inom avdelningen där du kommer vara huvudansvarig för kommunens kollektivtrafikfrågor. Arbetet innebär mycket kontakt med medborgare i olika trafikfrågor vilket gör att det är viktigt att du har ett professionellt bemötande och en god kommunikation.

I arbetet ingår också att behandla, samordna och bereda trafikärenden, motioner och remissyttranden inför politiska beslut och serva politikerna med information. Du presenterar muntligen och skriftligen dina projekt för allmänheten, politiker och andra grupper, vilket förutsätter att du har en god förmåga att kommunicera både i tal och i skrift.

Kompetenskrav
Vi vill att du som söker har:
- Högskoleutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad eller motsvarande eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig 
- God datorvana och lätt för att lära dig nya programvaror och system

Det är meriterande om du har:
- Kunskaper inom Arcgis
- Kännedom om lagen om offentlig upphandling och entreprenadjuridik
- Erfarenhet inom yrket, särskilt om du har är erfarenhet av trafik och kollektivtrafikfrågor

Övrigt
B-körkort är ett krav

Urval och intervjuer kommer att göras löpande, så vänta inte med din ansökan.

Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av annonser eller dylikt.


Upplysningar
Henrik Zetterholm, avdelningschef utvecklings- och trafikavdelningen, 036-106071
Emma Svärd, Trafikplanerare, 036-105924
Carlos Trischler, Sveriges ingenjörer, 036-105177
Magnus Blom, Vision, 036-105327

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.