search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lärare i förberedelseklass

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsÖxnehagaskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag20190107
Sista ansökningsdag2019-01-13
Referensnr18-60-1298
Publicerad2018-12-20
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Öxnehagaskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
20190107
Sista ansökningsdag
2019-01-13
Referensnr
18-60-1298
Publicerad
2018-12-20

Arbetsplatsbeskrivning
Öxnehaga skolors utbildningsenhet är belägen uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det ca 350 elever.
I framtiden kommer hela världen att vara våra barns arbetsfält. Vad kan då vara bättre än att börja förbereda sig redan som sjuåring? På vår skola finns ca 30 olika nationaliteter och lika många språk representerade. Här arbetar barn med olika språk, nationaliteter och religioner sida vid sida. Vi vill hjälpa våra elever att blir språkmedvetna, toleranta, goda konfliktlösare och duktiga på att samarbeta.

Arbetsuppgifter
Vi utökar tjänsterna i vår förberedelseklass och söker därför lärare till undervisning och mentorskap i förberedelseklass i skolår 3-6. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med en kollega planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet i elevgruppen enligt grundskolans styrdokument. Vi vill att syfte och mål för varje lektion och arbetsområde skall vara synligt och tydligt i klassrummet då lärmiljön är en viktig del av undervisningen. Vi önskar skapa ett interkulturellt förhållningssätt där vi strävar efter att skapa en lärandemiljö som präglas av ömsesidig nyfikenhet och flerspråkighet; där allas erfarenheter och kunskaper får plats.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har lärarexamen och är legitimerad för undervisning i svenska som andraspråk och annat ämne. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning av nyanlända elever.

Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Som person har du förmåga att kunna skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild, ha tydliga förväntningar på eleverna samt vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas. Att vara trygg i lärarrollen och känna stolthet för sitt arbete är också viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rosemarie Segersson, rektor
tel 036-102419

Jenny Carlsson, lärarförbundet,
tel: 036-106655

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.