search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Sommarjobb Rehabassistent

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagEnl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-04-28
Referensnr18-71-0257
Publicerad2018-12-21
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-04-28
Referensnr
18-71-0257
Publicerad
2018-12-21

Hos oss erbjuds du ett spännande, varierande och utvecklande arbete inom hälso- och sjukvårdsfunktionens verksamheter. Vi söker dig som studerar till fysioterapeut eller arbetsterapeut eller annan lämplig utbildning och som vill arbeta i något av våra hälso- och sjukvårdsteam.

Vilka är vi?
Vi är 450 medarbetare som ansvarar för hälso-och sjukvårdsinsatser i enskilt hem och på äldreboende och korttidsenheter. Hälso- och sjukvårdsfunktionen i Jönköpings kommun är uppdelat i 11 team och ett hemtem. 9 av teamen ansvarar för geografiska områden och 2 team har specialinriktning med specifika målgrupper. Teamen arbetar tvärprofessionellt, vilket innebär att fysioterapeut/sjukgymnast, specialistsjuksköterska/sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut samt rehabassistent har ett mycket nära samarbete. Du anställs i något av våra hälso- och sjukvårdsteam och i början av din anställning erbjuds du en introduktion som är anpassad efter dina kunskaper och erfarenheter.

Vad innebär arbetet som rehabassistent?
Som rehabassistent i hälso- och sjukvården arbetar du tillsammans med sjukgymnaster/fysioterapeuter eller arbetsterapeuter och ansvarar för rehabilitering av personer som bor i ordinära eller särskilda boenden, korttids- och rehabenheter samt dagrehabilitering. I vårt arbete utgår vi från medborgarens egen förmåga och resurser för att främja hälsa och självständighet.

Du planerar ditt dagliga arbete tillsammans med sjukgymnast/fysioterapeut eller arbetsterapeut, arbetsuppgifterna kan bestå av behandlingar, lämnar ut tekniska hjälpmedel, utföra träningsprogram för att träna funktion och förmåga i en given situation. Det kan också bestå i att handleda och utbildar närstående/hemtjänst-/omvårdnadspersonal om hur de kan stötta vid träningen. Hälso- och sjukvården arbetar till stor del preventivt, d v s att vi försöker se risker i hemmiljön och på så vis kunna förebygga dessa.

Bonus till semestervikarier
Arbetar du 8 veckor eller längre får du bonus utöver din ordinarie lön. Bonusen blir högre ju fler veckor du arbetar i sommar.

Vem söker vi?
Arbetet som rehabassistent är en utmärkt möjlighet för dig som studerar till fysioterapeut eller arbetsterapeut att skapa värdefulla erfarenheter inför framtiden. Du är även välkommen att söka om du har annan vidareutbildning inom rehabilitering eller hälsa. Har du tidigare erfarenhet av vård- och omsorgsarbete är det positivt, men vi tror att med nyfikenhet och vilja kommer man långt.

Övrigt
Vi ser gärna att du arbetar under båda semesterperioderna (v 26-29 och v 30-33). Vi kan erbjuda dig att arbeta heltid måndag till fredag hela sommaren. Urval, intervjuer och tillsättningar sker löpande under ansökningstiden.

Tycker du att ett sommarjobb hos oss låter spännande? Skicka då in ansökan redan idag!
Vill du ha mer information om sommarjobbet höra av dig till kontaktpersonen nedan.

Upplysningar
Enhetschef Susanne Wardh: 036-10 73 52, susanne.wardh@jonkoping.se
Enhetschef Liselott Fröding 036-106476, liselotte.froding@jonnkoping.se

Följ Hälso & sjukvårdsfunktionen på Instagram: jkpg_halsosjukvard

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköpings kommun är landets åttonde största arbetsmarknadsregion, med närmre 140 000 invånare. Dessutom ett av Nordens ledande transport- och logistikcentrum. Här finns en internationell högskola och ett starkt föreningsliv. Var du än väljer att bosätta dig är det nära till natur och vatten. Vi är en stor arbetsgivare, cirka 12 000 anställda med 300 yrkesroller. Vi växer och är alltid på jakt efter ny kompetens, med olika bakgrunder och erfarenheter – men med den gemensamma drivkraften att vilja vara med och skapa en stad att besöka, leva, verka och bo i. Att vara med och göra vårt Jönköping bättre för alla.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.