search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Personliga assistenter till Vanadingatan i Taberg

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-15
Referensnr19-70-0005
Publicerad2019-01-18
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-15
Referensnr
19-70-0005
Publicerad
2019-01-18

Vilka är vi?
På Vanadingatan i Taberg ligger ett lägenhetshus där det bor medborgare med intellektuella funktionsnedsättningar som har personlig assistans. Som personlig assistent stödjer du medborgaren i de delar av livet som han eller hon har svårt att genomföra på egen hand och målet är att personen ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Vi arbetar alltid utifrån medborgarens integritet och självbestämmanderätt. Nu söker vi flera medarbetare till olika medborgare och hoppas att du vill vara en del av vårt härliga team.

Vad innebär arbetet?
Som assistent arbetar du utefter genomförandeplanen där det främsta målet är att göra medborgarens tillvaro och vardag meningsfull och innehållsrikt genom aktiviteter och vardagliga moment. Lågaffektivt bemötande och pedagogik är två centrala delar i arbetet då det kan förekomma utåtagerande beteenden samt hot och våld situationer. Du behöver vägleda medborgarna och stötta i kommunikation. Du arbetar främst i hemmiljön med personens egna resurser och behov som utgångspunkt och följer med på aktiviteter som daglig verksamhet. Arbetet utgörs till stor av personlig omvårdnad som hygien och medicinering samt kontakt med anhöriga, sjukvården och kollegor.

Vanadin är ett lägenhetshus där du omges av kollegor med god sammanhållning. Ni kommer tillsammans att delta på arbetsplatskonferenser som är en viktig plattform för att säkerställa en kvalitativ verksamhet och en god arbetsmiljö. Tillgång till två personalägenheter finns med kök, badrum, sovrum och kontor. I din roll ingår även tidsregistrering i TES och dokumentation.


Vem söker vi?
Det är önskvärt om du som söker är utbildad undersköterska/personlig assistent eller motsvarande. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenheter från vård- och omsorg, särskilt inom autismspektrum och lågaffektivt bemötande. Personlig mognad är något som vi värderar högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför. Du som söker har en god samarbetsförmåga då mycket av arbetet utförs i grupp men tar också gärna egna initiativ och utför arbetet självständigt. Arbetet kräver att du är flexibel då förutsättningar kan ändra sig. Vi ser också att du är en stabil person som kan behålla lugnet och kontrollen i stressade situationer. Utöver detta har du ett empatiskt och pedagogiskt förhållningssätt. Slutligen har du ett genuint intresse för människor och service. Du bör behärska svenska i tal och skrift då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga samt dokumentation etc.

Vad erbjuder vi?

  • En trygg anställning
  • Flexibelt och varierande arbete
  • Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
  • Möjlighet till kompetensutveckling. I kombination med arbetet kan du utbilda dig på distans. Läs mer och sök utbildning här: ASSISTENTUTBILDNING – DISTANS

Övrigt
Vi söker personliga assistenter till både manliga och kvinnliga medborgare. Arbetet är förlagt till dag, kväll, helg och journatt. Annonsen avser flertal tillsvidaretjänster och ett vikariat. Vissa tjänster är kombinationstjänster, vilket innebär att du är hos mer än en medborgare.

Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% sysselsättningsgrad. Möjlighet till lägre sysselsättningsgrad finns. Ange önskad sysselsättningsgrad och tjänst i din ansökan. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer, så välkommen att söka redan idag!

Upplysningar
Sofia Lithman, Enhetschef:  036- 105883
Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.