search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent med kunskap om schemaplanering & arbetstidsregler

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-05-15
Sista ansökningsdag2019-02-12
Referensnr19-70-0015
Publicerad2019-01-22
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-05-15
Sista ansökningsdag
2019-02-12
Referensnr
19-70-0015
Publicerad
2019-01-22

Vilka är vi?
Havsörnsgatan 19 servicebostad är en liten servicebostad beläget på Råslätt, Jönköping. Man tar sig lätt dit med buss då 2 av 3 citybussar utgår härifrån, linje 1 och 3. Här bor 4 medborgare i åldrarna 35-45 år, samtliga med intellektuella funktionsvariationer. Vi är 6 medarbetare i arbetsgruppen och gruppen består av både män och kvinnor. Då en av våra medarbetarna ska gå på föräldraledighet söker vi en vikarie som vill bli en del av vår arbetsgrupp.


Vad gör vi?
Arbetet vi utför innehåller praktiska och sociala insatser och är inte begränsat till hemmet utan kan även omfatta aktiviteter utanför bostaden. Arbetssättet är individuellt planerat stöd som utformas utifrån ett socialt, pedagogiskt och motiverande perspektiv. Vi arbetar med aktivt fadderskap/ kontaktmannaskap för att på bästa sätt kunna stötta medborgarna till ett aktivt deltagande i samhället och i vardagen. Med medborgarna i fokus arbetar vi för att utveckla vår verksamhet och våra rutiner för att möta upp de behov som uppstår. Detta gör vi tillsammans genom dialog och ansvarfördelning inom gruppen.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har läst omvårdnadsprogrammet eller barn och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig och som har erfarenhet inom omvårdnadsyrket. Rollen kräver att du har en god samarbetsförmåga, är initiativtagande, strukturerad och självgående i ditt arbete. Ett krav är även att du ska ha erfarenhet och kunskap om schemaläggning och arbetsidsrelger då arbetsgruppen behöver komplettera med denna kunskap. Då vi använder oss av pedagogiska arbetssätt i yrket och därav bör du som söker ha en god pedagogisk insikt. Vi tror att du som söker uppskattar att tillhöra en arbetsgrupp och ser att alla i gruppen är viktiga resurser och delaktiga i det goda arbete vi ska utföra. B-körkort är meriterande.
Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter


Övrigt

Arbetet är förlagt till dag/kväll/helg/journätter.
Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!
Upplysningar

Caroline Nordström, Enhetschef tel: 036-10 73 27
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.