search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Chef Översiktlig planering

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsÖversiktlig planering
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast
Sista ansökningsdag2019-02-24
Referensnr18-20-0016
Publicerad2019-01-24
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Översiktlig planering
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast
Sista ansökningsdag
2019-02-24
Referensnr
18-20-0016
Publicerad
2019-01-24

Arbetsplatsbeskrivning
Stadsbyggnadskontoret är en av Jönköpings kommuns åtta förvaltningar med ca 100 tillsvidareanställda. Avdelningen för översiktlig planering, som har sju medarbetare, leder och utvecklar det översiktliga planeringsarbetet i enlighet med kommunens politiska mål.

Arbetsuppgifter
Som chef för översiktlig planering är du med och planerar för utveckling i en expansiv kommun samtidigt som du leder och utvecklar vårt översiktsplanearbete. Avdelningen har ansvar för kommunens långsiktiga fysiska planering och medverkar i arbetet för en hållbar stads- och samhällsutveckling. Uppdraget innebär också att arbeta med bostads- och verksamhetsplanering, övergripande natur- och miljöfrågor, regionala frågor och klimatarbete.
Arbetet med en ny översiktsplan ska påbörjas 2019 vilket innebär en vidareutveckling av den gällande översiktsplanen och ett längre tidsperspektiv. Avdelningen handlägger ärenden och beslutsunderlag till stadsbyggnadsnämnden och kommunstyrelsen. Som avdelningschef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp, arbetar operativt med egna uppdrag/utredningar samt leder avdelningen med fyra översiktsplanerare och två kommunekologer.

Kompetenskrav
Du har utbildning inom stads- och samhällsplanering eller arkitektur samt yrkeserfarenhet inom området. Vi förutsätter att du har god kunskap om samhällsbyggnadsprocessen och kan arbeta med och analysera i geografiska informationssystem (GIS).
Du kan jobba på en strategisk nivå, är målinriktad och har ett stort intresse för samhällsutveckling. Vi tror att du har erfarenhet av översiktlig planering, gärna från en politiskt styrd organisation. Du har god analytisk förmåga och är strukturerad. Din förmåga att lyssna, engagera och inspirera gör dig till en bra ledare. Chefserfarenhet är meriterande.
Då tjänsten till stor del innefattar skriftligt och kommunikativt arbete krävs att du uttrycker dig väl i tal och skrift på god svenska.
Dina personliga egenskaper är mycket viktiga!

Övrigt
B-körkort är ett krav.
Sök redan idag då urval och intervjuer kommer att ske löpande.    

Upplysningar lämnas av
Chef Översiktlig planering Gunnel Holmberg-Karlsson 036-10 57 77
Stadsbyggnadsdirektör Katarina Bröms 036-10 50 11
Sveriges Ingenjörer Carlos Trischler 036-10 51 77

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.