search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Chef för verksamhetsutveckling och processtöd, bygglov

#LI-priority
FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsBygglovavdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagsnarast
Sista ansökningsdag2019-02-17
Referensnr18-20-0019
Publicerad2019-01-25
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Bygglovavdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
snarast
Sista ansökningsdag
2019-02-17
Referensnr
18-20-0019
Publicerad
2019-01-25

Kort om oss
Stadsbyggnadskontoret är en av Jönköpings kommuns åtta förvaltningar med ca 100 tillsvidareanställda. Förvaltningen arbetar med hela samhällsbyggnadsprocessen från digitala kartor via översiktlig planering och detaljplanering till bygglov.

Du kommer att arbeta på bygglovavdelningen som består av 21 medarbetare. Avdelningen är både ett servicekontor för allmänheten i byggfrågor och myndighet för bygglovansökningar och bostadsanpassning m.m.

Bygglovavdelningen, som leds av bygglovchefen,  är indelad i tre arbetsgrupper. Avdelningen står inför stora förändringar de kommande åren. Ett nytt bygglovssystem ska implementeras och ärendeprocessen kommer att digitaliseras. Fortsättningsvis ska hela förvaltningens samhällsbyggnadsprocess  digitaliseras.

Det här får du arbeta med
Vi söker dig som vill vara med och utveckla bygglovavdelningens verksamhet och leda det spännande arbetet att digitalisera avdelningens processer.

Du kommer vara drivande i införandet av nya digitala system och ett förändrat arbetssätt som kommer förbättra, utveckla och effektivisera verksamheten och dess arbetsprocesser. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara att delta i införandet av en ny digital bygglovprocess samt att digitalisera arkivet.

Du blir chef i en av arbetsgrupperna med 5-6 medarbetare som arbetar med processtöd.  Du kommer därmed ansvara för att leda, planera och samordna gruppens arbete samt arbeta för att stärka och utveckla medarbetarna i sina yrkesroller.

Vi söker dig...
... som har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. 

Du har erfarenhet av att arbeta med verksamhetsutveckling och att driva projekt. Du har en kunnighet och förmåga att inspirera till digitala lösningar som effektiviserar och skapar kundnytta. Du är självgående och uthållig i ditt sätt att arbeta och kan på ett självständigt sätt driva processer och nå resultat. För att lyckas i rollen tror vi att det är viktigt att du är bra på att engagera och motivera dina kollegor.

Du har tidigare erfarenhet av att vara chef eller teamledare och du trivs i rollen att leda utvecklingsarbete i grupp.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det här erbjuder vi
Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete med stora påverkansmöjligheter.

Du har goda möjligheter till kompetensutveckling och som ny chef i kommunen är du välkommen att anmäla dig till kommunens gemensamma chefsintroduktion som pågår under ca 1,5 års tid.

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att hållas kontinuerligt, så vänta inte med att skicka in din ansökan.


Upplysningar lämnas av
Bygglovchef Anna Klahr, 036-10 52 05
HR-strateg Johanna Andersson, 036-10 59 43
Vision: Magnus Blom, 036-10 53 27
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler, 036-10 51 77

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.