search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Fysioterapeuter/sjukgymnaster till Hälso- och sjukvårdsteam!

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-03
Referensnr19-71-0014
Publicerad2019-01-25
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-03
Referensnr
19-71-0014
Publicerad
2019-01-25

Vilka är vi?
Hälso- och sjukvårdsfunktionen består av 450 medarbetare som ansvarar för hälso-och sjukvårdsinsatser i enskilt hem, på äldreboende, korttidsenheter, rehabenheter och i särskilt boende för personer med intellektuell eller psykisk funktionsnedsättning. Vi är uppdelade i 11 hälso- och sjukvårdsteam. 9 av teamen ansvarar för geografiska områden och de övriga 2 teamen har specialinriktning där man arbetar med specifika målgrupper. Teamen arbetar tvärprofessionellt, vilket innebär att fysioterapeut/sjukgymnast, specialistsjuksköterska/sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut samt rehabassistent har ett mycket nära samarbete. Vi bedriver hemrehabilitering och vi arbetar med att utveckla det arbetssättet. Vi har även hemteam som arbetar med vårdplanering, utredning och rehabilitering i hemmet. Hemteamen ansvarar för att under en utredningstid planera och utreda fortsatta insatser i den enskildes hem med syfte att öka eller bibehålla självständigheten och därmed öka möjligheterna för medborgaren att bo kvar i sin invanda miljö efter en sjukhusvistelse.

Vad innebär arbetet?
Du ansvarar för att göra bedömningar, erbjuda, genomföra och utvärdera de hälso-och sjukvårdsinsatser som krävs utifrån den enskildes rehabiliteringsbehov. Du handleder och utbildar även vid behov närstående/hemtjänst-/omvårdnadspersonal om hur de kan stötta vid träningen. Samverkan och kontakter såväl internt som externt är en del i tjänsten. Hälso- och sjukvården arbetar till stor del preventivt, d v s att vi försöker se risker i hemmiljön och på så vis kunna förebygga dessa. Som fysioterapeut/sjukgymnast i hemteam är du en viktig länk i kedjan för att den enskilde efter sjukhusvistelsen ska kunna komma hem och hantera sin situation i hemmiljön.

Vi erbjuder


  • Ett individuellt anpassat introduktionsprogram
  • Deltagande i utvecklingsarbete och professionsnätverk
  • Möjlighet till individuell kompetensutveckling
  • Flexibel arbetstid
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter
  • Flytthjälp för dig som idag bor utanför Jönköpings län.


Vi söker dig
Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Som person är du trygg och stabil med god förmåga att anpassa dig till olika situationer. Du kan arbeta självständigt, ta ansvar och fatta egna beslut. Du har empatisk förmåga och lätt för att samarbeta med andra.

Övrigt
Denna rekrytering avser Hälso- och sjukvårdsteam 1 (Gränna), 8 (centrala Väster) och 10 (Norrahammar). Rekrytering till fler Hälso- och sjukvårdsteam kan bli aktuellt. B-körkort är ett krav. Vi tillämpar löpande urval och tillsättning kan komma att ske före sista ansökningsdag. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Områdeschef Maria Frank, tfn 036-10 75 90 alt. maria.frank@jonkoping.se
Enhetschef Frank Hammer, 036-10 36 36 alt. frank.hammer@jonkoping.se
Enhetschef Carin Alm, 036-10 22 40 alt. carin.alm@jonkoping.se
Enhetschef Helena Persson, 036-10 75 25, helena.persson3@jonkoping.se
Fysioterapeuterna: Karolina Nykvist, tfn: 036-10 23 21

Följ Hälso & sjukvårdsfunktionen på Instagram: jkpg_halsosjukvard https://www.instagram.com/jkpg_halsosjukvard/
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.