search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-06-01
Sista ansökningsdag2019-02-28
Referensnr19-70-0020
Publicerad2019-01-31
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-06-01
Sista ansökningsdag
2019-02-28
Referensnr
19-70-0020
Publicerad
2019-01-31

Vilka är vi?
Gruppbostaden Strömsbergsvägen ligger i en villa med närhet till Strömsbergsskogen på Ljungarum med goda bussförbindelser. På gruppbostaden bor sex personer med intellektuella funktionshinder i egna lägenheter. Vi är åtta medarbetare som jobbar på gruppbostaden och vi har varierande arbetstider. Vi har arbetsplatskonferenser varannan vecka och vi tillämpar kontaktmannaskap vilket innebär att varje medarbetare har ansvar för en medborgare och håller därmed kontakten med anhöriga, gode män, daglig verksamhet osv. Vi är nu i behov av en medarbetare, kanske är det du?


Vad gör vi?
På Strömsbergsvägens gruppbostad erbjuder vi medborgarna god omvårdnad och sociala aktiviteter utifrån önskemål och behov. Vi arbetar utifrån ”Den röda tråden” vilket innebär att medborgarna ska få en känsla av sammanhang, KASAM. Medborgarens behov skall alltid vara
utgångspunkten och personalen skall arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt för att öka självständigheten hos medborgarna med inslag av både social och praktisk träning. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Vi arbetar även med verksamhetsmål, social dokumentation samt förbättringsarbete.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har läst vård-och omsorgsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsuppgifter som rör omvårdnad, diabetes och sond. Arbetet kräver att du har pedagogisk insikt och har en lugn och trygg personlighet. Du bör vara serviceinriktad och initiativtagande. Arbetet kräver även att du har en god samarbetsförmåga. Körkort är ett krav.


Vad erbjuder vi?
- En trygg arbetsplats med god atmosfär.
- Ett flexibelt arbete med varierande arbetsuppgifter.
- Tillsvidaretjänst med sysselsättningsgrad efter eget önskemål
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel


Övrigt
Arbetstiden är förlagd till dag/kvällar, sovande jour och helger.
Jönköpings kommun erbjuder alla sina medarbetare 100% tjänstgöringsgrad. Denna tjänst avser 75%, vänligen ange önskad tjänstgöringsgrad i din ansökan.
Urval samt intervjuer påbörjas efter att annonsen har gått ut. Välkommen med din ansökan!


Upplysningar
Margareta Widlert Pettersson, Enhetschef Tel: 036- 10 56 96
Lisette Holmqvist, Facklig företrädare kommunal Tel: 036- 18 52 49

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.