search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Lokalplanerare

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsEkonomienheten
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100
TillträdesdagMars 2019 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-19
Referensnr19-60-0213
Publicerad2019-01-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Ekonomienheten
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100
Tillträdesdag
Mars 2019 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-19
Referensnr
19-60-0213
Publicerad
2019-01-29

Arbetsplatsbeskrivning
Tjänsten som lokalplanerare är förlagd till utbildningsförvaltningens ekonomienhet som är en av förvaltningens fem stödenheter med placering i Huskvarna stadshus. Inom ekonomienheten finns en ekonomifunktion, en planeringsfunktion samt en kostorganisation som arbetar med stöd till förvaltningen i lokal- och kostfrågor.

Arbetsuppgifter
Lokalplaneraren stödjer förvaltningens verksamheter genom att identifiera och analysera lokalförändringsbehov. Arbetet är självständigt och utåtriktat med stimulerande och varierande arbetsuppgifter. Du ingår i förvaltningens planeringsfunktion och ha ett nära samarbete med såväl chefer i våra olika verksamheter, som med representanter för andra förvaltningar inom kommunen, framförallt tekniska kontoret och stadsbyggnadskontoret. Du ingår även i ett team som företräder och representerar utbildningsförvaltningen såväl internt som externt i lokalförsörjningsprocessen.

Dina arbetsuppgifter kan bland annat innebära att:

  • Medverka i förvaltningens arbete med analys av lokalbehov och lokalkapacitet
  • Bereda och presentera underlag för förslag till beslut
  • Initiera förstudie/lokalprogram samt beställningsunderlag för enskilda projekt, t.ex. omställning av lokaler
  • Handlägga beställning av beslutade projekt samt vara förvaltningens samordnare  och verksamheternas kontaktyta under genomförandefasen
  • Bidra med att utveckla förbättringsarbeten i såväl befintliga som kommande processer

Kompetenskrav
Du har eftergymnasial utbildning, gärna med byggteknisk eller praktisk inriktning. Alternativt har du förvärvat erfarenheter och kunskaper på annat sätt som vi bedömer likvärdiga. Du har B Körkort. Du har även grundläggande IT-kompetens, framför allt kunskap i Officeprogram såsom Excel, Powerpoint och Word. En bakgrund inom pedagogisk verksamhet är meriterande liksom grundläggande GIS-kunskap, men inget krav.

Som person är du kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift. För att lyckas med uppdraget som lokalplanerare behöver du vara lyhörd, lösningsorienterad och drivande. En välutvecklad social kompetens kommer att underlätta ditt arbete. Du arbetar i många olika grupperingar, och har därför en god förmåga att upprätta och bibehålla goda samarbetsrelationer. Som företrädare för verksamheten behöver du ha förmågan att samverka och få med dig andra. Du ser till helheten utan att tappa de enskilda frågorna.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Övrigt
Urval och intervju sker löpande i rekryteringsprocessen.
Möjlighet till förlängning kan finnas.

Upplysningar
Martin Höglund, Planeringsstrateg/chef 036-10 62 57
Pernilla Persson, Ekonomichef 036-10 67 78
Fackliga representanter
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.