search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Barnskötare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsSamsets förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-04-01
Sista ansökningsdag2019-02-17
Referensnr19-60-0217
Publicerad2019-01-29
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Samsets förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-04-01
Sista ansökningsdag
2019-02-17
Referensnr
19-60-0217
Publicerad
2019-01-29

Nu söker vi en barnskötarkollega till Samsets förskola!

Tycker du som vi att kollegialt lärande är givande och nyckeln till en framgångsrik förskola? Då ska du söka tjänsten hos oss!

Arbetsplatsbeskrivning
Västra Höjdernas förskoleområde ligger i kommunens västra delar ovanför Dalvik och Bymarken. I området ingår Samsets förskola samt Hisingskullens förskola. På Västra Höjdernas förskoleområde arbetar vi med prioriterade mål och under läsår 18/19 kommer vi att ha fokus kring undervisning i förskolan och digitalisering där temaarbetet tillsammans med barnen står främst. Vi arbetar med gemensam kompetensutveckling genom kollegialt lärande i hela förskoleområdet där samtliga yrkeskategorier ingår.

Vår struktur för systematisk kvalitetsuppföljning bygger på ett aktivt och systematiskt analyserande tillsammans i arbetslaget där det kollegiala lärandet lyfts fram. I förskolområdet finns en hög andel förskollärare som har huvudansvaret för undervisningen som tillsammans med barnskötare och övrig personal utvecklar verksamheten.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är nyfiken på att utvecklas som barnskötare. Som barnskötare har du tillsammans med förskollärare i arbetslaget ansvar för undervisningen på avdelningen. Tillsammans med övriga i arbetslaget ska du stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning.

Kompetenskrav
Du har barnskötarexamen och gärna erfarenhet av arbete i förskolan och förskolans styrdokument. Du har goda kunskaper i IKT. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som barnskötare. Stort vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.
Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalig eller inlasad personal.

Upplysningar
Annica Lagander, Förskolechef 036-102607
Fackförbund Kommunal växel 036-105000

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.