search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Områdeschef

#LI-priority
FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagTillträde efter önskemål
Sista ansökningsdag2019-02-17
Referensnr19-70-0022
Publicerad2019-01-30
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Tillträde efter önskemål
Sista ansökningsdag
2019-02-17
Referensnr
19-70-0022
Publicerad
2019-01-30

Vilka är vi?

Funktionshinderomsorgen i Jönköpings kommun är en av fyra funktioner i socialförvaltningen med uppdrag att besluta om och verkställa insatser till kommuninvånare med olika typer av funktionsvariationer. Funktionen är organiserad i fyra områden, under funktionschef och stab, Dessa är: Myndighet, Boende – Korttids, Personlig assistans, Socialpsykiatri – Boendestöd samt Daglig verksamhet – Resurs.

Vi söker nu en områdeschef till området, Daglig verksamhet – Resurs. Området innefattar all daglig verksamhet enligt båda lagrummen SoL och LSS samt övergripande verksamhet. I den övergripande verksamheten ingår bland annat kontaktpersonsverksamhet, ledsagning, metodstöd samt bemanningspool. Som områdeschef i detta område ansvarar du för ca tretton enhetschefer samt fem administratörer. Totalt innefattar området ca tvåhundra medarbetare.


Vad innebär det att vara områdeschef?

Som områdeschef ingår du i en funktionsledning som består av funktionschef och ytterligare fyra områdeschefer. Du har ett övergripande ansvar för verksamheten inom ditt område, vilket innebär att arbeta med strategisk planering, utveckling och uppföljning av verksamheten i nära samverkan med funktionsledning.

Fokus i uppdraget ligger på ett närvarande ledarskap för att säkra att verksamheterna har ett aktivt kvalitets- och utvecklingsarbete samt en budget i balans. Som områdeschef ansvarar du för att verksamheten bedrivs med utgångspunkt från kommunens övergripande mål och visioner för verksamheten och i enlighet med gällande lagstiftning. I din roll som områdeschef har du ansvaret för att leda, coacha och utveckla underställda chefer inom området utifrån medborgarens behov. Du initierar och driver utvecklingsfrågor i nära samarbete med områdets chefer och externa kontakter. Genom att aktivt verka för ökad delaktighet, inflytande och service för både medarbetare och dem vi är till för ökar möjligheter för måluppfyllelse.


Vem söker vi?

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom socialt arbete, organisation och ledarskap eller annan utbildning med beteendevetenskaplig inriktning som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har god kunskap om den lagstiftning som styr verksamheten och förmåga att tillämpa de styr- och kvalitetsverktyg som används i Jönköpings kommun. Du är trygg i ditt ledarskap och kan balansera prestigelöshet och ödmjukhet med en rak, tydlig och beslutsam ledarstil.

Området daglig verksamhet-resurs är ett relativt nytt verksamhetsområde som fortfarande håller på att formas, vilket innebär att du behöver vara väl förtrogen med förändringsprocesser och hur dessa påverkar människor och organisationer. Som person har du lätt för att samarbeta och har ett verksamhetsnära ledarskap där kommunikation och delaktighet är lika självklart som flexibilitet och tydlighet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi ser att du har dokumenterad erfarenhet av ett framgångsrikt ledarskap med personalansvar inom privat eller offentlig sektor. Kort sagt – en ledare som motiverar sina medarbetare att göra varandra bra!


Vad erbjuder vi?

  • Ett utmanande -utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och medarbetare.
  • Möjlighet att bidra med uppbyggnad av en ny funktionsledning och forma utvecklingsarbetet för hela funktonshinderomsorgen.
  • Som ny chef i Jönköpings kommun kommer du att genomgå ett omfattande chefintroduktionsprogram och ges möjlighet till personlig vidareutveckling.
  • Kortare arbetstid juni-augusti.
  • Semesterväxling, där du kan byta semesterersättningen mot semesterdagar.
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
  • Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
  • Individuell lönesättning.

Övrigt
Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Välkommen med din ansökan!

Upplysningar

Anna Bunninger, Funktionschef 036-105331, anna.bunninger@jonkoping.se
Matilda Karlsson, HR- konsult 036-107574, matilda.karlsson1@jonkoping.se
Länk till fackliga företrädare http://www.jonkoping.se/fackligasoc
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.