search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-06-03 till 2020-06-18*
Sista ansökningsdag2019-02-13
Referensnr19-61-0015
Publicerad2019-01-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-06-03 till 2020-06-18*
Sista ansökningsdag
2019-02-13
Referensnr
19-61-0015
Publicerad
2019-01-30

Vi erbjuder dig möjligheten…
… att arbeta i en pedagogisk miljö, där du möter härliga elever som dagligen möts av nya utmaningar och frågeställningar. Låter detta spännande? Då vill vi att du söker!

Vi söker en skolkurator…
… som kan arbeta med uppgifter som konsultation och olika former av samtal riktat gentemot elever samt konsultation till personal. En stor flexibilitet krävs i det proaktiva arbetet som ska bidra till en trygg och trivsam miljö som främjar lärande, god allmän utveckling och god hälsa för varje elev.

Du blir en del av ett elevhälsoteam, där samarbete och samverkan med parter såväl internt som externt är en självklarhet. Du arbetar aktivt för att främja likabehandling och motverka alla former av kränkande behandling samt medverkar till ökad förståelse kring barn och ungdomars välmående och utveckling. Du uppskattar att arbeta tvärprofessionellt och du är intresserad av att arbeta såväl med förebyggande hälsoarbete som att sköta de övrigt förekommande arbetsuppgifterna för en väl fungerande elevhälsa.

På Bäckadalsgymnasiet...
… är vi ungefär 200 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå skolans mål. Vi har en aktiv personalklubb som ordnar olika aktiviteter, vilket bidrar till skolans sammanhållning. Vi är den är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Och till läsåret 2019/2020 startas SA och EK på skolan. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag. Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.

Vi vill att du har:
Socionomexamen och har du även erfarenhet från arbete som skolkurator är det meriterande. Som person är du engagerad, flexibel och kreativ. Du har förmågan att arbeta självständigt genom att planera och strukturera arbetsinnehållet samt en god samarbetsförmåga med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare. Du är kommunikativ, har lätt för att bygga relationer och du har ett genuint intresse av att arbeta i en pedagogisk miljö med ungdomar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vad får du?
- Förskottssemester
- En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
- Möjlighet till semesterväxling
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
- Rabatt på gymkort och biobiljetter

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg, för tjänsten du söker samt minst två referenser. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ utdrag från belastningsregistret. *Vikariatatet kan ev. komma att förlängas.

Vill du veta mer om tjänsten:
Rektor: Gunilla Pettersson, tfn 036-10 62 72 mail: gunilla.pettersson2@jonkoping.se
Akademikerförbundet SSR: Monica Rullman, tel. 036-10 21 02, mail: monica.rullman@jonkoping.se

Fackliga organisationer

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.