search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Studie- och yrkesvägledare

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBäckadalsgymnasiet
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagSnarast, enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-13
Referensnr19-61-0016
Publicerad2019-01-30
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bäckadalsgymnasiet
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Snarast, enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-13
Referensnr
19-61-0016
Publicerad
2019-01-30

Har du…
… ett stort engagemang och vill hjälpa våra elever till studie- och yrkesval genom ett coachande förhållningssätt? Vill du vara med och visa dem vägen från jobbdröm till drömjobb och tillsammans med dem skapa framtiden? Då har vi uppdraget för dig!

Vi söker en studie- och yrkesvägledare…
… som vill ge våra ungdomar möjlighet att utveckla sin valkompetens grundat på kunskaper, förmågor och färdigheter. I arbetsuppgifterna ingår att informera elever och vårdnadshavare inför val samt handleda och vägleda elever i olika valprocesser. Du kommer att arbeta i nära samverkan med skolans elevhälsoteam med rektor som arbetsledare och tillsammans med lärare.

Du arbetar med elever i behov av särskilt stöd, vägledning samt studieteknik, följer upp individuella studieplaner och deltar i elevsamtal. Som studie- och yrkesvägledare genomför du både klassinformationer, gruppaktiviteter och enskilda vägledningssamtal. Du arbetar både informativt och coachande främst mot elever, men också mot lärare och övrig personal på skolan.

På Bäckadalsgymnasiet…
… är vi ungefär 200 medarbetare som tillsammans arbetar för att uppnå skolans mål. Vi har en aktiv personalklubb som ordnar olika aktiviteter, vilket bidrar till skolans sammanhållning. Vi är den är den yngsta gymnasieskolan i Jönköpings kommun och har sedan start varit en skola där fokus legat på yrkesutbildning, men hela tiden haft inslag av högskoleförberedande gymnasieutbildning. Och till läsåret 2019/2020 startas SA och EK på skolan. Våra värdeord är elevfokus, tydlighet, respekt, höga förväntningar och delaktighet/samarbete. Orden i vår värdegrund ska finnas med i allt vi gör och är länken mellan statliga och kommunala uppdrag. Läs mer om Bäckadalsgymnasiet.

Vi vill att du är…
… utbildad studie- och yrkesvägledare och har du tidigare erfarenhet från skolans värld är det meriterande.  Arbetet kräver ett strategiskt förhållningssätt, en god organisationsförmåga, en förmåga att skapa goda relationer och att du visar gott omdöme i uttalanden, ageranden och beslut. Vi värderar din förmåga att intressera, entusiasmera och engagera elever högt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och värdesätter dina kvalifikationer såväl som personliga egenskaper.

Vi tror att du kan se olika spännande framtidsmöjligheter- tillsammans med eleverna, har ett genuint intresse för ungdomar samt lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer. För att passa för rollen är det också viktigt att du är självgående, initiativtagande, flexibel och lösningsfokuserad i ditt sätt att arbeta.

Vad får du?
- Förskottssemester
- En stark gruppkänsla med engagerade kollegor
- Möjlighet till semesterväxling
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
- Rabatt på gymkort, länstrafikens årskort och biobiljetter

För att underlätta rekryteringen:
Ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg, för tjänsten du söker samt minst två referenser. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Beställ utdrag från belastningsregistret. I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval.

Vill du veta mer om tjänsten?
Rektor: Gunilla Pettersson, tfn 036-10 62 72 mail: gunilla.pettersson2@jonkoping.se

Fackliga organisationer

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.