search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-03-01 till 2019-08-31
Sista ansökningsdag2019-02-28
Referensnr19-70-0024
Publicerad2019-01-31
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-03-01 till 2019-08-31
Sista ansökningsdag
2019-02-28
Referensnr
19-70-0024
Publicerad
2019-01-31

Vilka är vi?
Servicebostaden är belägen på Strandängen, Vilhelmsro i Jönköping. Nio medborgare med intellektuella och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det finns även en lägenhet för gemensamma aktiviteter samt personalutrymmen. Nio medarbetare arbetar i verksamheten.


Vad gör vi?
I arbetsuppgifterna ingår att utifrån det individuella behovet stödja vid t.ex. personlig omvårdnad, hemmets skötsel, kultur och fritidsaktiviteter. Individens behov skall vara utgångspunkten och personalen skall arbeta utifrån ett pedagogiskt förhållningssätt för att öka självständigheten med inslag av både socialt och praktiskt arbete. Arbetet syftar till att ge den enskilde ett så innehållsrikt och kvalitativt liv som möjligt. Stödet utgår från den enskildes hem, vilket medför ensamarbete, dag, kväll och helg. Jourtjänstgöring ingår, vilket innebär att du vid behov skall svara för akuta insatser nattetid. Insatserna sker utifrån behov och fattade beslut. Kontaktmannaskap tillämpas och innebär att varje personal har ansvar för en eller flera individer och håller därmed kontakten med föräldrar, gode män, daglig verksamhet osv.


Vem söker vi?
Vård- och omsorgsprogrammet inriktning psykiatri  eller likvärdig utbildning inom området. Det är önskvärt att du har arbetat med personer med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Kunskaper inom allmänpsykiatri är meriterande.
Du ska vara flexibel, ta eget ansvar, ha initiativförmåga. Som medarbetare förväntas att du bidrar till verksamhetens utveckling, genom aktivt deltagande i alla förekommande arbetsuppgifter, där social dokumentation är en central del. Körkort är ett krav.


Vad erbjuder vi?
- En trygg arbetsplats med god atmosfär.
- Ett flexibelt arbete med varierande arbetsuppgifter.
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, biobiljetter.


Övrigt
Dag-, kväll- och helgtjänstgöring samt sovande jour. Vi erbjuder en tjänst på 100% men du kan även ange önskad sysselsättningsgrad. Vi ser gärna manliga sökanden. Vi söker även semestervikarier inför sommaren.

Upplysningar
Margareta Widlert Pettersson, Enhetschef 036-10 56 96
Jenny Pettersson, Fackligt ombud 036-105081

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.