search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Undersköterska till Smedjegårdens rehabenhet

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsÄldreomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-15
Referensnr19-71-0022
Publicerad2019-02-01
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Äldreomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-15
Referensnr
19-71-0022
Publicerad
2019-02-01

Vilka är vi?
Vid Tabergsån i Natursköna Norrahammar ligger Smedjegården, ett äldreboende med flera olika inriktningar. Vi har demensenhet, äldreboende och rehabenhet med totalt 36 lägenheter. Vi har en fantastisk trädgård som nyttjas av både personal och hyresgäster. Vi har en god sammanhållning i huset, låg personalomsättning och vår brukarenkät visar på nöjda hyresgäster. I huset har också Hälso- och sjukvårdsfunktionen team 10 sin verksamhet. Det finns ett nära samarbete mellan olika yrkesprofessioner.

Rehabenheten Kroken är en korttidsenhet med 9 lägenheter. Personerna på korttidsenheten bor hos oss en begränsad tid där de rehabiliteras för att klara sig själva hemma eller i väntan på en permanent plats på ett äldreboende. Vi arbetar efter ett salutogent synsätt. Det innebär att vi ser till det friska och de möjligheter och resurser som finns hos varje person.

Vad innebär arbete?
Du ska utföra omvårdnadsuppgifter och stötta den enskilde utifrån dennes behov. Ett rehabiliterande synsätt ska prägla våra arbetsuppgifter. På enheten är vi totalt 10 undersköterskor och vi arbetar teambaserat med ett nära samarbete med sjuksköterskor, arbetsterapeuter och sjukgymnaster/fysioterapeuter.

Vem söker vi?
Du som söker är utbildad undersköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet av rehabilitering och arbete utifrån KASAM, känslan av sammanhang. Personlig mognad är något som vi värderar högt eftersom det hjälper dig att förstå situationer som de boende ställs inför. Du som söker har också en god samarbetsförmåga då mycket av arbetet utförs i grupp men tar också gärna egna initiativ och utför arbetet självständigt. Arbetet kräver att du är flexibel då förutsättningar kan ändra sig. Vi ser även att du är en stabil person som kan behålla lugnet och kontrollen i stressade situationer. Utöver detta har du ett empatiskt förhållningssätt. Slutligen har du ett genuint intresse för människor och service. Du bör behärska svenska i tal och skrift då det förekommer kontakt med boenden, anhöriga samt dokumentation via dator etc.

Vad erbjuder vi?
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.

Övrigt
Rekryteringen avser ett vikariat med tillträde snarast enligt överenskommelse. Arbetet är förlagt till dag och kväll. Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Upplysningar
Enhetschef Emily Lindström, 036-10 20 55
Rehabenhet Kroken, 036-10 36 56
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.