search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-04-01 till 2019-09-30
Sista ansökningsdag2019-02-18
Referensnr19-70-0025
Publicerad2019-02-04
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-04-01 till 2019-09-30
Sista ansökningsdag
2019-02-18
Referensnr
19-70-0025
Publicerad
2019-02-04

Vilka är vi?

Spinnerigatan är en servicebostad belägen vid Vätterstranden, på Liljeholmen. Det finns 15 lägenheter kopplade till servicebostaden utspridda i ett större hyreshus. Servicebostaden har även en lokal för gemensamma aktiviteter, kontor och pausutrymme för personalen. Varje medborgare har en egen kontaktman i personalgruppen. Kontaktmannen har ett särskilt ansvar över medborgarens genomförandeplan samt andra viktiga livsområden.


Vad gör vi?
Medborgarna på Spinnerigatans servicebostad har olika intellektuella funktionsnedsättningar och är därmed i behov av individuellt anpassat stöd och bemötande. Vi arbetar utifrån medborgarnas individuella behov och vi stöttar dem vid exempelvis personlig omvårdnad, sysslor i hemmet såsom städ, tvätt och matlagning samt sociala- och fritidsaktiviteter. Medborgarnas behov är utgångspunkten i vårt arbete och vi arbetar utifrån ett salutogent förhållningssätt för att varje medborgare ska uppleva sitt liv meningsfullt, hanterbart och begripligt. Arbetsuppgifter är således varierande beroende på medborgarnas olika önskemål och behov. Vi arbetar även med dokumentation och läkemedelshantering.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har gått omvårdnadsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande utbildning. Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med människor med särskilda behov samt erfarenhet av pedagogiskt arbete. Som person är du strukturerad, tar eget ansvar, är flexibel och tar egna initiativ. Du är lyhörd, stabil, trygg och lugn. Du har god kommunikationsförmåga och har lätt för att samarbeta. Ditt förhållningssätt är positivt, du ser möjligheter samt arbetar lösningsfokuserat. Vi ser gärna att du har körkort. Då dokumentation är en naturlig del av arbetet bör du som söker behärska det svenska språket i tal och skrift samt ha god datorvana.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Vad erbjuder vi?
- Vi tillämpar individuell lönesättning baserat på arbetets komplexitet.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel


Övrigt
Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år
Arbetstiden är förlagd till dag/kväll, sovande jour samt helger.
Vi tillämpar löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar
Patric Danielsson, Enhetschef 036-10 52 87
Karin Källberg, Arbetsplatsombud 036-10 31 86
Fackliga representanter, se http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.