search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Bygglovingenjör, vikariat

FörvaltningStadsbyggnadskontoret
ArbetsplatsBygglovavdelningen
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-05-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-24
Referensnr19-20-0002
Publicerad2019-02-04
Förvaltning
Stadsbyggnadskontoret
Arbetsplats
Bygglovavdelningen
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-05-01 eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-24
Referensnr
19-20-0002
Publicerad
2019-02-04

En av våra bygglovingenjörer går på föräldraledighet till våren. Vi söker nu en ersättare under hennes ledighet.

Arbetsplatsbeskrivning
Du kommer att arbeta på bygglovavdelningen som består av 21 medarbetare. Avdelningen är både ett servicekontor för allmänheten i bygglovfrågor och myndighet för bygglovansökningar m.m. Vi handlägger cirka 1600 bygglovansökningar per år.

Arbetsplatsen ligger centralt i Jönköping nära både tåg- och bussförbindelser.

Arbetsuppgifter
Du kommer att jobba i ett team om sju personer som handlägger bygglov, anmälan och tillsynsärenden samt ger råd och information utifrån plan- och bygglagen (PBL) och miljöbalken (MB). Arbetet innebär även att, till viss del, vara delaktig i avdelningens tillsynsarbete enligt PBL och MB. Arbetet innebär mycket kontakter med allmänhet, byggföretag, byggherrar, konsulter och politiker.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har arkitektexamen eller högskoleingenjörsexamen med husbyggnadsinriktning alternativt byggnadsutformning och arkitektur eller samhällsplanerare med inriktning mot juridik och byggd miljö eller specialisering i PBL och MB. Erfarenhet inom yrket är meriterande. Som handläggare krävs att du har goda kunskaper i plan- och bygglagstiftningen samt goda estetiska och tekniska kunskaper, intresse för byggnadsutformning, gestaltningsfrågor, teknik och PBL-juridik. Arbetet förutsätter god social förmåga samt förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Körkort är önskvärt

Övrigt
Urval och intervjuer kommer att hållas löpande, så vänta inte med din ansökan!

Upplysningar lämnas av:
Bygglovchef Anna Klahr, 036-105205
Bygglovingenjör Matilda Åberg, 036-106184
Vision: Magnus Blom, 036-105327
Sveriges Ingenjörer: Carlos Trischler, 036-10 51 77

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadsbyggnadskontoret
Stadsbyggnadskontoret ska aktivt bidra till en positiv utveckling i kommunen genom att arbeta för en god, vacker, säker och långsiktigt hållbar livsmiljö. Vår verksamhet handlar både om utveckling och förädling av den bebyggda miljön och att skapa goda, nya miljöer.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.