search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Hyresskuldsrådgivare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFörsörjningsstöd Sofiahuset
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-04-01 eller enl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-17
Referensnr19-70-0027
Publicerad2019-02-04
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Försörjningsstöd Sofiahuset
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-04-01 eller enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-17
Referensnr
19-70-0027
Publicerad
2019-02-04

Arbetsplatsbeskrivning
Hyreskuldsrådgivningen är en del av enheten Försörjningsstöd Sofiahuset. Där ingår också Team mottagning, Unga vuxna och Budget- och Skuldrådgivningen. Tillsammans är vi 28 personer. Sofiahuset ligger centralt mitt i Jönköping. Enheten kan erbjuda dig som kommer en generös och bra stämning av seriositet och omtanke om varandra.

Arbetsuppgifter
Arbetet är vräkningsförebyggande och en del av kommunens arbete mot hemlöshet. Du söker upp hushåll som riskerar att mista sin bostad på grund av obetalda hyror eller störningar. Vid kontakt erbjuder du information om hyresgästens rättigheter och skyldigheter och om vad HYS kan erbjuda: hjälp att göra budget, se över hushållets möjligheter att avbetala och tillsammans med hyresgäst och hyresvärd finna en lösning för kvarboende.

Du utreder ansökningar om kommunal hyresgaranti.
Du bistår dina kollegor inom socialtjänsten med dina kunskaper om gällande hyreslagstiftning. Du samarbetar med många delar av socialtjänsten, med kronofogdemyndigheten, hyresvärdar och bostadsmarknadens intresseföreningar och skapar kompetens kring den rådande bostadssociala situationen i kommunen.
Du underhåller och utvecklar nätverk kring boendefrågor internt och externt.

Vem söker vi?
Som hyresskuldsrådgivare behöver du vara självständig och ha ett eget driv i att söka samarbete och bygga kontakter. Du har i enheten ändå hela tiden kontinuerligt stöd och möjlighet att bolla frågeställningar med dina kollegor. Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom socialt arbete. Erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd, budget- och skuldarbete och kunskap om sociallagstiftningen ser vi som meriterande.

Kompetenskrav
Socionomexamen eller annan jämförbar utbildning

Upplysningar
Enhetschef: Bengt Åke Torkelsson, Telefon 036-107678

Fackliga representanter: www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.