search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kundtjänstmedarbetare

#LI-priority
FörvaltningTekniska kontoret
ArbetsplatsVatten o Avlopp/VA-kund
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnl. ö.k.
Sista ansökningsdag2019-02-28
Referensnr19-55-0019
Publicerad2019-02-06
Förvaltning
Tekniska kontoret
Arbetsplats
Vatten o Avlopp/VA-kund
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enl. ö.k.
Sista ansökningsdag
2019-02-28
Referensnr
19-55-0019
Publicerad
2019-02-06

Arbetsplatsbeskrivning
Jönköpings kommun befinner sig i ett expansivt läge vilket ställer stora krav på den kommunala organisationen att tillgodose de behov som finns inom de områden som tekniska nämnden ansvarar för. VA-avdelningen som har cirka 100 anställda ansvarar för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Jönköpings kommun. Vi söker nu två kundtjänstmedarbetare till kundenheten på VA-avdelningen.
Enheten VA-kund är nybildad. Syftet är att samla kompetens för att öka nyttan för de som använder VA-tjänsterna. Enheten har idag 12 anställda med god kompetens. Arbetsområdet består idag huvudsakligen av: -VA:s ackrediterade vattenmätarverkstad - Abonnenttjänst som hanterar anslutningsärenden, taxeärenden och annan va-juridik samt uppströmsarbetet - Avdelningsgemensam ekonomi- och personaladministration - Kundkommunikation - Samordning av avdelningens nyckeltal och mål - Visst övergripande utredningsarbete VA-avdelningens kundtjänst och vår databas i EDP Future hanteras idag av June Avfall och Miljö AB, men vi avser att under året bygga upp en egen kundtjänst. Fysisk placering är på Vasavägen 10 i Jönköping.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill vara med att bygga upp kundenheten enligt ovan. I ansvarsområdet ingår kommunikation med våra kunder via telefon, e-post och andra media. Där ingår också fakturering, viss administration av kundregister och bokföring. Då det är nya tjänster ges möjlighet att tillsammans med kundchefen och övriga medarbetare utforma tjänsterna.

Kompetenskrav
Du ska ha relevant utbildning och erfarenhet från kundtjänst. Erfarenhet från liknande arbete inom VA-branschen är meriterande, liksom från arbete med EDP Future. Arbetet innebär samverkan med olika aktörer vilket kräver social förmåga för att skapa positiva relationer, tydlighet och goda kunskaper i att uttrycka dig i såväl tal som skrift på svenska.

Övrigt
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning.

Medarbetarskap i Jönköpings kommun kännetecknas av:
• Förutsättningar och vilja till delaktighet
• Medvetenhet och ansvar för verksamhetens utveckling
• Professionellt förhållningssätt och lyhördhet
• Strävan efter att öka sin självinsikt och stimulera varandra till ökat samarbete

Upplysningar
VA-chef Roger Rohdin, 036-10 51 52
VA-kundchef Alf Florentzson, 036-10 51 72

Vision: Susanne Bosevik-Carlsson  036-10 77 94

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Tekniska kontoret
Tekniska kontoret har ansvar för kommunens fasta egendom såsom fastigheter, mark, naturområden, parker, gator, vägar och anläggningar för vatten och avlopp. Vi har också ansvar för avfallshantering, hamnar och parkeringsverksamhet samt planering för kommunens bostads- och markförsörjning.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.