search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Skolkurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsBymarkens skolområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
Tillträdesdag2019-08-05
Sista ansökningsdag2019-02-28
Referensnr19-60-0242
Publicerad2019-02-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Bymarkens skolområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
2019-08-05
Sista ansökningsdag
2019-02-28
Referensnr
19-60-0242
Publicerad
2019-02-06

Vill du arbeta som kurator hos oss på Bymarkens skolområde?

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen att söka tjänst som skolkurator på Bymarkens skolområde. Skolområdet består av två grundskolor; Hisingstorpsskolan F-6 och Vätterslundsskolan F-3. Skolorna är belägna i natursköna omgivningar på Bymarken i de västra delarna av Jönköping. För närvarande finns ca 560 elever och drygt ett 80-tal anställda inom skolområdet.
Hisingstorpsskolan är en grundskoleenhet F-6 organiserad i arbetslag inom verksamheterna förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem medan Vätterslundskolan är en grundskoleenhet F-3 organiserad på liknande vis som Hisingstorp.

Arbetsuppgifter
Som skolkurator på Bymarkens skolområde ingår du i skolans elevhälsoteam tillsammans med skolsköterska, speciallärare, specialpedagog och rektor. Skolkurators arbete är direkt riktat till elever eller indirekt via lärare för att stödja enskild elev. Tillsammans med elevhälsoteamet och skolans övriga personal kommer du arbeta hälsofrämjande och förebyggande, vilket innebär att du måste vara flexibel och ha lätt för att samarbeta. Du kommer att arbeta med psykosocialt och kurativt stöd till elever. I det uppdraget ingår att ha enskilda samtal med elever. Du kommer också arbeta konsulterande och coachande gentemot pedagogerna.
Arbetet innebär även att göra skolsociala utredningar.

Kompetenskrav
Du har Socionomexamen. Erfarenhet som skolkurator och av arbete med barn/elever med psykosociala behov, är meriterande. Du är lyhörd, kreativ, empatisk, flexibel, har god samarbetsförmåga och kommunikativ förmåga. Du kan arbeta självständigt och har god förmåga att arbeta med kvalitetsarbete och dokumentation m.m. Erfarenhet av att att arbeta med PMO ses som en merit.

Övrigt
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Du har den IT-kompetens som krävs i uppdraget som skolkurator.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker.
Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Länk: till belastningsregistret

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Lena Nordh-Jonsson, 036-10 61 72,
Bitr rektor Jonna Nilsson, 036-10 70 92
Specialpedagog Katarina Andersson, 036-102857
Samordnare för Kuratorer Sofi Hermansson, 036-102616
Samordnare för Kurator Ulrika Arvidsson, 036-102867
Markus Görs, Akademikerförbundet, SSR 036-107381
Maria Carlsson, Vision, 036-105701

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.