search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsAlfred Dalinskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-02-24
Referensnr19-60-0262
Publicerad2019-02-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Alfred Dalinskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-02-24
Referensnr
19-60-0262
Publicerad
2019-02-06

Arbetsplatsbeskrivning
Alfred Dalinskolan är en 7-9-skola belägen i Huskvarna centrum. Det är en skola med gamla anor sedan 1899 men med nya visioner om att bli framtidens skola både vad det gäller kunskap, pedagogik, lokaler och teknik. Till hösten -19 har vi 520 elever från våra upptagningsområden som består av Öxnehaga, Norrängen, Huskvarna söder, Stensholm och Lekeryd. Vi har en musikprofil med en renodlad musikklass i varje årskurs samt en förberedelseklass med ca 10 nyanlända elever. Våra ledord är ”Tillsammans för ditt bästa. Trivsel, utveckling och mångfald”. För mer information om skolan – besök gärna vår hemsida.

Vill du vara en i ett härligt kollegium som tillsammans arbetar för elevernas bästa?
Sök då tjänsten som speciallärare

Arbetsuppgifter
Vi söker en speciallärare för arbete i vårt resurscenter med elever som är i behov av stöd åk 7-9.
Ditt uppdrag är främst att arbeta med våra elever för att stödja dem att nå målen och tillsammans med kollegor arbeta för en tillgänglig undervisning. Vi är en skola på väg framåt och söker medarbetare som vill fortsätta det goda arbetet som pågår på vår skola. Du är placerad i ett arbetslag som består av två lärare och två elevassistenter och tillsammans med specialpedagogerna driver ni skolans resurscenter. Tillsammans med ämneslärare och mentorer planerar du undervisningen, utvärderar åtgärdsprogram, driver och genomför pedagogiska utredningar så att eleverna får en så god utveckling som möjligt. Du kan få ett uppdrag som mentor för några elever och har regelbunden kontakt med elever och deras vårdnadshavare.
Du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete och samarbetar väl med kollegor.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har lätt för att bygga relationer med elever.
Du ska vara behörig lärare 1-7 eller 4-9 och har en speciallärarexamen. Gärna med erfarenhet av arbete i en mångkulturell skola. Vi vill att du är förtrogen med digital teknik och använder dig av det som ett naturligt redskap i undervisningen.

Som person är du prestigelös och tar på ett naturligt sätt ansvar för att utveckla ditt arbete. Du intresserar dig för det övergripande arbetet och kommer att tillhöra ett arbetslag där vi ser dig som en viktig del i en helhet som arbetar för att alla elever skall nå sina mål. Du har ett flexibelt förhållningssätt, initiativrikedom, god samarbetsförmåga och självklart en positiv elevsyn.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Här hittar du hur du gör din ansökan ur belastningsregistret.

Rekrytering och urval kan komma att ske fortlöpande under annonseringstiden.

Ange gärna dina referenser när du söker tjänsten.
Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Christin Lund, Rektor Alfred Dalinskolan, tfn 036-10 66 14
Stefan Nicklasson, Biträdande rektor Alfred Dalinskolan, tfn 036-10 66 16
Marie Stark, Biträdande rektor Alfred Dalinskolan tfn 036-10 69 23
Andreas Sandqvist, Lärarförbundet, tfn 036-10 66 24
Magnus Ekelund, Lärarnas Riksförbund, tfn 036-10 66 21

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.