search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Barnskötare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsJunebäckens förskoleområde
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEfter överrenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-03
Referensnr19-60-0268
Publicerad2019-02-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Junebäckens förskoleområde
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Efter överrenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-03
Referensnr
19-60-0268
Publicerad
2019-02-06

Varmt välkommen till oss på Junebäckens förskoleområde!

Våra sex förskolor är alla centralt belägna i Jönköpings västra stadsdel. Vårt område består av förskolorna Bäckadalen, Ida, Kusken, Mariebo, Munksjöstaden och Torpa. Förskolornas geografiska läge ger mycket goda möjligheter till både kultur- och naturupplevelser. Vi har närhet till både bibliotek, muséer och flertalet av stadens grönområden.

Vår vision är att verksamheten ska vara trygg, rolig och lärorik för alla barn. Vi vill vara en förskola dit barn och pedagoger kommer med lust och glädje. Vi verkar för en förskola där alla blir bemötta med värme och respekt, i en demokratisk anda. Vi lägger grunden för barnens fortsatta lärande.
Under läsåret 18/19 är vi med i de centralt styrda projekten: ”It för bättre lärande” samt ”Flerstämmig undervisning i förskolan”. I Brukarenkäten som går ut till vårdnadshavarna, kan 97 % av våra vårdnadshavare rekommendera våra förskolor.

Detta får du arbeta med
Som barnskötare ska du vara delaktig i det pedagogiska arbetet på förskolan och arbeta för att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med övriga i arbetslaget stimulera till barns utveckling och lärande samt erbjuda barnen en trygg omsorg. Verksamheten utgår från en helhetsyn på barnet och dess behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnet för fortsatt utbildning.
Arbetslaget fördelar förekommande uppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation genomförs ett löpande och systematiskt kvalitetsarbete.

För att du ska trivas hos oss
Vi söker dig som är utbildad barnskötare. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som barnskötare. Du bidrar till att barnen får en trygg och rolig vardag med många inslag av lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Upplysningar
Förskolechef Madelein Nilsson, tel. 036-10 39 23
Biträdande förskolechef Teresa Sagström, tel. 036-10 38 87
Facklig representant Ingela Wettebring, tel. 072-528 46 31 (Kuskens förskola)

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.