search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Förstelärare i allmändidaktik

#LI-priority
FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsLekerydsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-02-20
Referensnr19-60-0254
Publicerad2019-02-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Lekerydsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-02-20
Referensnr
19-60-0254
Publicerad
2019-02-06

Arbetsplatsbeskrivning
Välkommen till oss på Lekeryds skolområde!
Lekeryds skolområde består av två skolor. Lekerydsskolan är en F-åk 6 skola som ligger ca 7 km från Huskvarna. Järsnässkolan är en F-åk 2 skola som ligger ca 1 mil från Lekeryd. På båda skolorna finns det fritidshem. Tjänsten är placerad på Lekerydsskolan. Lekerydsskolan har ett bra läge med nära till naturen. Enheten har ca 280 elever och 45 personal, andelen pedagoger med behörighet är hög.
Lekerydsskolan är övningsskola och har ett nära samarbete med HLK.

Nu söker vi en förstelärare i allmändidaktik. Är du den vi söker?

Arbetsuppgifter
Försteläraren ska i första hand undervisa och arbeta med uppgifter som hör till undervisningen. I din tjänst ingår ett klasslärarskap på mellanstadiet. Andra uppdrag som ingår är att stödja och utveckla lärare i deras undervisning. Det ingår också i uppdraget att medverka i enhetens utvecklingsgrupp för att uveckla våra skolors kvalitet och måluppfyllelse. Tillsammans med enhetens två andra förstelärare och skolledning är du med och utformar förstelärarens yrkesroll.

Kompetenskrav
Meriterad förstelärare som är behörig att undervisa i sv/so.

Kraven för att vara meriterad förstelärare är att du:
- är legitimerad lärare
- genom dokumentation kan redovisa minst fyra års väl vitsordat arbete med undervisning inom ramen för en eller flera anställningar som
  lärare i skolväsendet.
- har visat särskilt god förmåga att förbättra elevernas studieresultat.
- har ett starkt intresse för att utveckla undervisningen, och i övrigt bedöms som särskilt kvalificerad för undervisning och uppgifter som hör
  till undervisningen.

Som person är du kommunikativ och har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är ansvarsfull, lösningsfokuserad och har ett positivt förhållningssätt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Rekryteringsprocessen
Ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför tjänsten söks, beskrivning av kunskaper onom IKT (informations- och kommunikationsteknik) och akademiska meriter.

Förutom det personliga brevet ska ansökan innehålla:
- CV
- Lärarlegitimation
- Examensbevis
- Studieintyg (Ladok)
- Utlåtande förstelärare från din rektor (gäller ej meriterade)

De som söker ansvarar själva för att dela ut blanketten om utlåtande till rektor som efter att besvarat skickar in enkäten via mail till maria.sparf@jonkoping.se

Övrigt
Ansökan sker i två steg. Din ansökan behandlas och efter det kan du som inte redan är förstelärare bli erbjuden att genomgå en meritering till förstelärare. Mer information om de handlingar som behövs till din ansökan som förstelärare finns på vår hemsida
www.jonkoping.se Sök förstelärare.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Ulf Vaim rektor 036-10 24 25
Kajsa Sjödell bitr.rektor 036-10 28 03
Ingela Ekbom Lärarförbundet 036-10 39 97
Maria Sparf 036-10 24 23
maria.sparf@jonkoping.se

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.