search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Arbetsterapeut

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsHälso- och sjukvårdsfunktionen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
Tillträdesdagenl överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-24
Referensnr19-71-0025
Publicerad2019-02-06
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Hälso- och sjukvårdsfunktionen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
enl överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-24
Referensnr
19-71-0025
Publicerad
2019-02-06

Hos oss får du ett varierande arbete där du självständigt kan planera dina arbetsdagar och har möjlighet att påverka verksamheten. Du arbetar med en bred målgrupp och har ett nära samarbete med dina kollegor!

Vilka är vi?
Hälso- och sjukvårdsfunktionen i Jönköpings kommun är uppdelat i 11 team. 9 av teamen ansvarar för geografiska områden och de övriga 2 teamen har specialinriktning med specifika målgrupper. Teamen arbetar tvärprofessionellt, vilket innebär att arbetsterapeut, specialistsjuksköterska/sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut/sjukgymnast samt rehabassistent har ett mycket nära samarbete. Vi bedriver också hemrehabilitering och vi arbetar med att utveckla det arbetssättet. Vi har också hemteam som arbetar med vårdplanering, utredning och rehabilitering i hemmet. Tillsammans är vi ca 450 medarbetare.

Nu söker vi en arbetsterapeut till Hälso- och sjukvårdsteam.

Vad gör vi?
Vi ansvarar för hälso- och sjukvårdsinsatser samt rehabilitering för personer i särskilt och ordinärt boende. Som arbetsterapeut ansvarar du för rehabiliteringsinsatser och arbetar med den enskildes aktivitetsförmåga kopplat till vardagliga aktiviteter. Du skapar förutsättningar för den enskilde att leva ett så aktivt och självständigt liv som möjligt. Du ansvarar för ADL-bedömning, träning, bostadsanpassning, hjälpmedelsförskrivning samt att utföra och utvärdera behandlingar. Arbetet omfattar också handledning av omvårdnads-/hemtjänstpersonal. Hälso- och sjukvården arbetar till stor del preventivt, det vill säga att vi försöker se risker i hemmiljön och på så vis kunna förebygga dessa.

Du utför bedömningar och insatser enskilt eller tillsammans med fysioterapeut/sjukgymnast. Du ansvarar för dokumentation och är delaktig i utvecklings- och förbättringsarbete samt att deltar i olika nätverk.

Vi söker dig
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut och vi ser gärna att du har erfarenhet av hemrehabilitering. För att trivas hos oss tror vi att du kan planera och organisera ditt arbete självständigt och effektivt. Du är flexibel, tar egna initiativ och samarbetar väl med andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. B körkort är ett krav.

Vi erbjuder

  • Ett omväxlande arbete
  • En stark gruppkänsla med engagerande kollegor
  • Deltagande i utvecklingsarbete och professionsnätverk
  • Flexibel arbetstid
  • Nära teamarbete med andra yrkeskategorier
  • Möjlighet till individuell kompetensutveckling
  • Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
  • Rabatt på biobiljetter, träningskort och Jönköpings länstrafiks årskort.


Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande. Rekrytering till fler Hälso- och sjukvårdsteam kan bli aktuellt.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Enhetschef Karin Aldensjö, 036-10 22 42 alt. karin.aldensjo@jonkoping.se
Facklig företrädare: Sveriges Arbetsterapeuter Josefine Titusson Barringh, 036-10 23 11
Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.