search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Systemtekniker

#LI-priority
FörvaltningStadskontoret
ArbetsplatsIT-avdelningen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100
TillträdesdagSnarast enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-01
Referensnr19-04-0009
Publicerad2019-02-11
Förvaltning
Stadskontoret
Arbetsplats
IT-avdelningen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100
Tillträdesdag
Snarast enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-01
Referensnr
19-04-0009
Publicerad
2019-02-11

Arbetsplatsbeskrivning
IT-avdelningen ansvarar för drift och förvaltning av Jönköpings kommuns IT-verksamhet. Vi har ca 19000 datorer, 400 servrar och finns på över 500 platser inom kommunen. Avdelningen levererar IT-stöd till åtta förvaltningar samt kommunala bolag alla med egna unika behov och utmaningar i en stor och komplex IT-miljö. Kommunen befinner sig i en stark tillväxt och utveckling inom digitaliseringsområdet där IT-avdelningen är en viktig samarbetspartner.

På IT-avdelningen arbetar idag ungefär 65 medarbetare. Du kommer tillhöra enhet Arbetsplats. På enheten är vi 11 medarbetare, som hanterar kommunens klientplattform för datorer och mobila enheter, skrivarplattform och telefoniplattform.

Arbetsuppgifter
Som systemtekniker kommer du att arbeta i en Microsoftbaserad plattform där dina huvuduppgifter kommer att vara paketering och distribution av program för våra olika system inom Jönköpings kommun. De paketeringstekniker vi arbetar med är Microsoft App-V, MFDC (ZAV) och MSI.

Du kommer vara en del i gruppen för klienthantering när det gäller support, drift, förvaltning och utveckling inom området. I tjänsten ingår även hantering av mobila enheter i vårt MDM-system Intune.

Kompetenskrav
Du har en högskoleutbildning eller motsvarande utbildning inom IT som vi bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet gärna i närtid som system- eller drifttekniker på avancerad nivå i en Microsoftmiljö.

Du är noggrann, lösningsorienterad och självständig samt gillar att ta eget ansvar. Samtidigt är du en lagspelare som trivs med att arbeta i grupp. Du kommer ofta att arbeta med många uppgifter eller uppdrag samtidigt vilket ställer krav på att du är både flexibel och stresstålig. Du har en förmåga och vilja att förbättra, utveckla och optimera miljön. Stor vikt läggs på personliga egenskaper.
 
Vi ser gärna att du har

goda kunskaper av:
-  paketering i App-V, MFDC (ZAV) och Admin Studio
-  Microsoft MDM-system Intune
-  Active Directory 2008 R2 och 2012 R

grundläggande kunskaper:
- i System Center Configuration Manager 2012
- om Windows Server 2012 R2 och Windows Server 2016
- om Windows Powershell

erfarenhet:
- inom Windows 10 versionshantering
- erfarenhet av konfiguration och administration i Windows 10

Övrigt
För tjänsten krävs B-körkort.

Upplysningar
Ingela Wibeck Sandstedt, Enhetschef, e-post: ingela.wibeck-sandstedt@jonkoping.se, tel: 036-10 63 54
Kenneth Axelsson, Facklig representant, e-post: kenneth.axelsson@jonkoping.se, tel: 036-10 56 44

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Stadskontoret
Stadskontoret är den centrala förvaltningen i kommunen och kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges serviceorgan. Vi är också en strategisk lednings- och utvecklingsresurs för hela kommunen.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.