search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Kurator

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsStadsgårdsskolan
AnställningsformTidsbegränsad
Omfattning100%
Tillträdesdag1 april eller enligt överenskommelse till 2019-12-31
Sista ansökningsdag2019-02-20
Referensnr19-60-0307
Publicerad2019-02-06
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Stadsgårdsskolan
Anställningsform
Tidsbegränsad
Omfattning
100%
Tillträdesdag
1 april eller enligt överenskommelse till 2019-12-31
Sista ansökningsdag
2019-02-20
Referensnr
19-60-0307
Publicerad
2019-02-06

Välkommen till oss på Stadsgårdsskolan!

Vi på Stadsgårdsskolan söker en skolkurator, är det du?

Stadsgårdsskolan är en 7-9 skola med ca 300 elever. Skolan ligger i området Råslätt, utanför Jönköping och våra elever kommer från Råslätt, Grästorp och Barnarp. Vi har förberedelseklass för nyanlända elever och en kommungemensam grupp med elever inom autismspektret.

Stadsgårdsskolan har under många år bedrivit ett aktivt utvecklingsarbete för att kunna möta elever med olika bakgrund och förutsättningar på bästa sätt. Genom att bygga goda relationer mellan vuxna och elever tror vi att vi kan vara med och lägga en stabil grund för att alla elever ska lyckas.

Arbetsuppgifter
Som en del av vårt elevhälsoteam är skolkuratorn sakkunnig gällande socialt arbete och sociallagstiftning och står för den psykosociala kompetensen. Ett viktigt uppdrag är också arbetet med skolans likabehandlingsplan, där du är en i personalgruppen som medverkar till ett hälsofrämjande och förebyggande arbete på individ-, grupp- och organisationsnivå. I det arbetet ingår bland annat samtal med enskild elev och/eller vårdnadshavare, arbete i olika gruppkonstellationer, handledning och konsultation till skolpersonal. Du genomför skolsocial utredning av enskild elev. Du samverkar med externa verksamheter och myndigheter såsom socialtjänsten, barn- och ungdomspsykiatrin, habiliteringen och fritidsförvaltningen. Du ingår i skolans krisgrupp och det ingår att ditt arbete ska dokumenteras.

Kompetenskrav
Socionomexamen. Erfarenhet som skolkurator och/eller socialtjänst och av arbete med barn/elever med psykosociala behov, är meriterande. Du behöver kunskaper om barn och ungdomars utveckling. God kännedom om socialtjänstlagen och andra relevanta lagar krävs.

Du är flexibel, engagerad, kreativ, lyhörd och empatisk. Du är driven inom kvalitetsarbete, dokumentation och kan arbeta självständigt. Du har även en god samarbetsförmåga och kan leda samt delta i olika nätverk. Självklart har du ett genuint intresse av att arbeta med barn och ungdomar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig ange referenser samt bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Rekrytering kan komma att ske löpande. 

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rektor Marcus Simonsson 036-10 64 32
Bitr rektor Pernilla Hjelm 036- 10 39 10
Kurator Malin Riberth 036-10 64 77
Marcus Görs, SSR 036-10 73 81

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.