search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Socionomer/Stödpedagoger till pojke med autism

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsPersonlig Assistans
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagOmgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-03-04
Referensnr19-70-0034
Publicerad2019-02-11
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Personlig Assistans
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Omgående eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-03-04
Referensnr
19-70-0034
Publicerad
2019-02-11

Nu söker vi medarbetare som brinner för det pedagogiska arbetet och drivs av utmaningar!

Vad innebär arbetet?
Du kommer att stötta en pojke med intellektuellt funktionshinder som bor tillsammans med sin familj på kålgården i Jönköping. Du stödjer och motiverar pojken i de delar av livet som han har svårt att genomföra på egen hand och målet är att han ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Individens behov är alltid i centrum och stödet ges i form av pedagogiska insatser och lågaffektivt bemötande. I arbetet utgår du ifrån pojkens hem och följer med honom till skolan under dagen. Arbetsuppgifterna innebär även en del omvårdnad, kontakt med med anhöriga, dokumentation och tidsregistrering. Gruppen du kommer att tillhöra är rutinerad och har en god sammanhållning. All assistans utförs med dubbelbemanning.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad socionom/stödpedagog eller har en utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenheter från vård- och omsorg, särskilt inom autismsområdet och lågaffektivt bemötande. Personlig mognad är något som vi värderar högt eftersom det kan hjälpa dig att förstå situationer som medborgaren ställs inför. Du som söker har en god samarbetsförmåga då mycket av arbetet utförs i grupp men tar också gärna egna initiativ och utför arbetet självständigt. Arbetet kräver även att du är flexibel då förutsättningar kan ändra sig. Vi ser också att du är en stabil person som kan behålla lugnet och kontrollen i stressade situationer. Utöver detta har du ett empatiskt och pedagogiskt förhållningssätt. Slutligen har du ett genuint intresse för människor och service. Du förväntas att tillsammans med dina kollegor planera och strukturera arbetet på ett självständigt och ansvarsfullt sätt.  

Du bör behärska svenska i tal och skrift då det förekommer kontakt med medborgaren, anhöriga samt dokumentation etc. Vidare ser vi gärna att du har b-körkort. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

Vad erbjuder vi?
• En trygg anställning
• Flexibelt och varierande arbete
• Individuell lönesättning
• Metodhandledare som du kan vända dig till för stöd i arbetet
• Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
• Rabatt på träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter

Övrigt
Medborgaren önskar endast manilga assistenter. Vi söker flera medarbetare och arbetet är förlagt till dag och kväll samt vissa helger. Jönköpings kommun stävar efter heltid som norm och erbjuder alltid 100% i sysselsättningsgrad. Möjlighet till lägre sysselsättningsgrad finns. Ange önskad tjänstgöringsgrad i din ansökan. Urval sker löpande, så tveka inte med att skicka in din ansökan!

Upplysningar
Simon Butros, Enhetschef: 036-107754
Fackliga företrädare, se www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.