search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Speciallärare

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsNyarpsskolan
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-08-12
Sista ansökningsdag2019-02-24
Referensnr19-60-0313
Publicerad2019-02-07
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Nyarpsskolan
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-08-12
Sista ansökningsdag
2019-02-24
Referensnr
19-60-0313
Publicerad
2019-02-07

Välkommen till oss på Nyarpsskolan!
Är det dags för dig att prova något nytt?
Vill du ha roligt på jobbet?
Vill du nå ännu större framgångar i ditt arbete? 
Vill du ingå i ett välfungerande arbetslag? 

Då ska du arbeta hos oss på Nyarpsskolan! Vi behöver nu en speciallärare med engagemang och arbetsglädje till vår nya särskola.

Nyarpsskolan är en F-6 skola med särskoleverksamhet. Vi stöttar och utvecklar cirka 300 elever. Skolan ligger inbäddad i ett lugnt och grönskande villaområde mitt i Bankeryd. Vi har nära till  busshållplats och det är täta förbindelser in till Jönköping. Tillsammans är vi ca 44 personer på området. Vår skola tillhör Attarpsspåret. Ett spår med höga resultat, skickliga pedagoger och så klart fantastiska elever. Vi arbetar tillsammans utifrån grundskolans fyra ledord empati, intuition, ansträngning och avgränsning.

Det här får du arbeta med
Som speciallärare i grundsärskolan förstår och utvecklar du varje elev utifrån specifika förutsättningar. I uppdraget ligger även att organisera verksamheten tillsammans med elevassistenter och skapa en balans där undervisning står i fokus. Som speciallärare har du huvudansvaret för undervisningen och bedömning enligt grundsärskolans styrdokument. Du ansvarar också för handledning av kollegor.

Arbetet ställer krav på engagemang och ett intresse för just de eleverna som går här. Som speciallärare kommer du ingå i skolans elevhälsoteam där dina tankar och erfarenheter kommer vara mycket viktiga. Tillsammans utvecklar vi vår skola!

Kompetenskrav
Du som söker har lärarlegitimation att undervisa i årskurs 1-6 och har utöver din lärarexamen en speciallärarutbildning med inriktning särskola. Alternativt är du en legitimerad lärare med erfarenhet av att arbeta i grundsärskola/träningskola.

Vi ser gärna att du har goda kunskaper avseende alternativa lärverktyg.

För att lyckas i din roll har du förmåga att sätta dig in i elevernas situation och kan möta dem där de befinner sig. Du är också empatisk och har god samarbetsförmåga. Kreativitet är ett ledord för dig.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar ansökan om belastningsregister här.

Rekrytering kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Marika Eskdahl, bitr Rektor, 036-10 65 36
Anneli Wetter, Lärarförbundet, 036-10 29 25

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.