search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Elevassistent med diabetesutbildning

FörvaltningUtbildningsförvaltningen
ArbetsplatsMånsarps förskola
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
Tillträdesdag2019-03-01
Sista ansökningsdag2019-02-24
Referensnr19-60-0255
Publicerad2019-02-11
Förvaltning
Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats
Månsarps förskola
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
2019-03-01
Sista ansökningsdag
2019-02-24
Referensnr
19-60-0255
Publicerad
2019-02-11

Välkommen till oss på Månsarps förskola!
Vi söker en barn/elevassistent till förskolan i Månsarps förskole- och skolområde. Enheten är naturskönt belägen i
de södra delarna av kommunen. Enheten innehåller såväl förskola som skola. Förskolan har ca 90 barn, som är fördelade på fem avdelningar. Skolan innehåller årskurserna F-5. Elevantalet uppgår till ca 150 elever. Flertalet av eleverna går på ett av våra tre fritidshem. samtliga verksamheter ryms på samma skoltomt vilken erbjuder mycket goda ytor för lek och idrott. I Månsarp har vi förmånen att kunna följa barnen från det att de är ett år tills dess att de lämnar skolan som tolvåringar. ”Den lilla enheten” erbjuder rika möjligheter till samverkan och samarbete på alla plan. Vårt nära samarbete mellan olika personalkategorier skapar goda förutsättnngar för barnens/elevernas lärande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta på en syskonavdelning där du bär huvudansvar för ett barn med diabetes. Arbetslaget är väl insatta i rutiner och strukturer kring barnets medicinska behov och fungerar som ett stöd i det dagliga arbetet. Ditt ansvar innebär hantering av insulinpump Accu-chek, insulinberäkning, kolyderatberäkning etc. Du förväntas också behärska att sätta en ”akutspruta”.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Vi ser också att du har erfarenhet av arbete med barn som har diabetes och är väl förtrogen med de fysiska- och psykologiska aspekter som sjukdomen medför. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här.

Upplysningar
Biträdande rektor/förskolechef: Ulrika Lindblad Tel. 036-103874
Facklig representant Kommunal: Kinna Madenteg Tel. 036-103934

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Utbildningsförvaltningen
Utbildningsförvaltningens verksamhet omfattar skolor, familjedaghem, förskolor, gymnasier, särskola, kulturskola, vuxenutbildning, Upptech samt arbetsmarknadsavdelning. Vårt uppdrag är bland annat att ge förskolor och skolor förutsättningar att lyckas med de mål som anges i läroplanerna genom resursfördelning, kvalitetsutveckling, pedagogiskt och administrativt stöd.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.