search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Ledsagare/Avlösare

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100 %
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-25
Referensnr19-70-0038
Publicerad2019-02-11
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100 %
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-25
Referensnr
19-70-0038
Publicerad
2019-02-11

Vilka är vi?
En funktionsnedsättning kan innebära att en person behöver ett extra och anpassat stöd för att klara av sin vardag. Ledsagning och avlösarservice ges som bistånd vid behov med stöd av socialtjänstlagen (SoL) eller med stöd av lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Tjänsten innebär att du arbetar både som avlösare i hemmet samt som ledsagare i samhället.

Som avlösare arbetar du hemma hos ett barn med funktionsnedsättning under ett antal timmar för att avlasta anhöriga. Du ger anpassat stöd, trygghet och tar tillfälligt över omvårdnaden om barnet. Avlösaservice ges mestadels med hemmet som utgångspunkt men ibland lämnas hemmet för att exempelvis gå till en lekplats.

I rollen som ledsagare kommer du att arbeta i form av en stödjande följeslagare i syfte att öka möjligheten för en person med funktionsnedsättning att komma ut i samhället. Vanliga uppgifter som en ledsagare utför är bland annat att ledsaga den enskilde till läkarbesök, bio, gå till bibliotek, gå på promenader och vara ett stöd vid olika former av träning.


Vem söker vi?
Vi söker dig med utbildad undersköterska, barnskötare eller har annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättning samt intresse och erfarenhet av att arbeta med barn. Vi söker dig som är stabil, intiativtagande och flexibel på så sätt att du lätt kan anpassa dig efter olika arbetsuppgifter, målgrupper och individers olika behov. Då arbetet innebär ensamarbete ställer detta krav på självständighet och att kunna ta eget ansvar men det är minst lika viktigt att du som söker har en god samarbetsförmåga. Vi värderar personlig mognad högt!


Vad erbjuder vi?
- Ett självständigt arbete med varierande arbetsuppgifter
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter
- Förmånscykel


Övrigt
Arbetet är förlagt till dag, kväll och helg.
Denna rekrytering avser en tillsvidaretjänst. Urval sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag!


Upplysningar
Monika Tengbro, Enhetschef 036-102901
Mikaela Kaya, Enhetschef, 036-107368
Facklig företrädare, Kommunal, Daniel Löfgren, 0705-519611

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.