search
Sök
menu
Meny
Skriv ut Tillbaka till listan

Stödassistent

FörvaltningSocialförvaltningen
ArbetsplatsFunktionshinderomsorgen
AnställningsformTillsvidare
Omfattning100%
TillträdesdagEnligt överenskommelse
Sista ansökningsdag2019-02-25
Referensnr19-70-0039
Publicerad2019-02-11
Förvaltning
Socialförvaltningen
Arbetsplats
Funktionshinderomsorgen
Anställningsform
Tillsvidare
Omfattning
100%
Tillträdesdag
Enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag
2019-02-25
Referensnr
19-70-0039
Publicerad
2019-02-11

Vilka är vi?
Tegelbruksgatans korttidshem ligger i området Liljeholmen och är ett korttidshem för ungdomar/vuxna med intellektuell funktionsnedsättning och med inriktning mot autismspektrum. Syftet med ett korttidshem är dels avlastning till föräldrar men även att medborgaren får återkommande vistas i en miljö ihop med andra med liknande funktionsnedsättning i närvaro av personal för att nå personlig utveckling och stimulans. Medborgarna vistas i en hemlik miljö och är med och formar sin egen dag med olika aktiviteter och utflykter.


Vad innebär tjänsten?
Vi utför vård- och omsorg och stöduppgifter som förekommer på arbetsplatsen. Arbetssättet är återhämtningsinriktat och individanpassat. Grunden i vårt förhållningssätt är lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik. Dokumentation och läkemedelshantering ingår i arbetet. I arbetet ingår också att upprätthålla och skapa god kontakt med bland annat skola, anhöriga och ansvarig sjuksköterska. Vi arbetar med att bevara trivsel och trygghet hos våra ungdomar/vuxna. Som medarbetare förväntas du vara delaktig och bidra i verksamhetens utveckling och förbättringsarbete.


Vem söker vi?
Du som söker ska ha en utbildning inom Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller motsvarande. Erfarenhet av att ha arbetat i en liknande tjänst är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Arbetet kräver att du har en lugn och trygg personlighet samt har god förmåga att kommunicera. Du förväntas tillsammans med övriga medarbetare planera och strukturera arbetet på ett självständigt, flexibelt och ansvarsfullt sätt. Körkort är önskvärt.


Vi erbjuder

- Vi tillämpar individuell lönesättning.
- Gratis träning en gång i veckan på kommunens badanläggningar.
- Betald semester från första anställningsåret.
- Rabatt på bland annat träningskort, länstrafikens årskort och biobiljetter.
- Förmånscykel


Övrigt
Arbetstidstiden är förlagd till vaken natt. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!


Upplysningar
Mona Dadmehr, Enhetschef, 036-10 77 74
Fackliga representanter: http://www.jonkoping.se/fackligasoc

Om oss
Jönköpings kommun
Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden.
I Jönköpings kommun arbetar drygt 12 000 personer för att medverka till att alla invånare får en bra service och ett likvärdigt bemötande. Kommunen är vackert belägen vid Vätterns sydspets. Det kuperade och natursköna läget ger de allra bästa förutsättningarna för ett attraktivt boende och en innehållsrik fritid.
Socialförvaltningen
Socialtjänstens uppgift är att se till att alla som vistas i Jönköpings kommun får sina grundläggande behov av stöd, vård och trygghet tillgodosedda. Vår verksamhet består av: äldreomsorg, funktionshinderomsorg, hälso- och sjukvård och individ- och familjeomsorg.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.